Διεθνή

Συνάντηση Πούτιν-Όρμπαν: Η πρώτη ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και σε ηγέτη της ΕΕ μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Συνάντηση Πούτιν-Όρμπαν: Η πρώτη ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και σε ηγέτη της ΕΕ μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: pelop.gr, Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε τα χέρια με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στην Κίνα σήμερα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε τα χέρια με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στην Κίνα σήμερα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε τα χέρια με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στην Κίνα σήμερα. Πρόκειται για την πρώτη χειραψία μεταξύ του Ρώσου προέδρου και ενός ηγέτη της ΕΕ από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Όρμπαν είπε στον Πούτιν ότι «η Ουγγαρία δεν επιδίωξε ποτέ να αντιπαρατεθεί με τη Ρωσία. Αντίθετα, ισχύει το αντίθετο: η Ουγγαρία ανέκαθεν επιδίωκε τον στόχο της δημιουργίας και επέκτασης της καλύτερης επικοινωνίας».

Ο Πούτιν είπε, «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις όχι μόνο για τις διμερείς σχέσεις, αλλά και για την κατάσταση στον κόσμο και στην Ευρώπη με μία από τις χώρες της ΕΕ, με την Ουγγαρία σε αυτή την περίπτωση», προσθέτοντας, «εμείς να ξέρετε ότι οι θέσεις μας δεν συμπίπτουν πάντα, αλλά μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, κατά τη γνώμη μου, είναι πάντα εξαιρετικά σημαντική».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο διήμερο φόρουμ την Τρίτη για τη 10η επέτειο στην Κίνα της Πρωτοβουλίας Belt and Road, όπου ο Ορμπάν  και ο Πούτιν συζήτησαν τη συνεργασία στη μεταφορά φυσικού αερίου και αργού πετρελαίου καθώς και στην πυρηνική ενέργεια.

Ο Ούγγρος ηγέτης έχει καλλιεργήσει μια στενή προσωπική σχέση με τον Πούτιν όλα αυτά τα χρόνια και άργησε να καταδικάσει την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία ενώ κράτησε μια φιλική στάση προς τη Ρωσία στη σύγκρουση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments