Διεθνή

Ερντογάν: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια ακόμη φορά δεν επιτέλεσε το καθήκον του

Ερντογάν: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια ακόμη φορά δεν επιτέλεσε το καθήκον του

Πηγή Φωτογραφίας: Turkish President Recep Tayyip Erdogan addresses media after the cabinet meeting at the Presidential Complex in Ankara on August 21, 2023. (Photo by Adem ALTAN / AFP)

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έχει καταστεί ακόμη πιο αναποτελεσματικό, για άλλη μια φορά δεν ανέλαβε τις ευθύνες του», δήλωσε ο Ερντογάν με ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το οποίο δεν ενέκρινε ένα ψήφισμα για διακοπή των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή ώστε να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έχει καταστεί ακόμη πιο αναποτελεσματικό, για άλλη μια φορά δεν ανέλαβε τις ευθύνες του», δήλωσε ο Ερντογάν με ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

«Η αποτρόπαια επίθεση χθες εναντίον του νοσοκομείου Αλ Άχλι Αλ Άραμπι έφερε τη σφαγή στη Γάζα σε άλλο επίπεδο», τόνισε

Οι ΗΠΑ έθεσαν βέτο σήμερα σε ένα ψήφισμα που προωθούσε η Βραζιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με το οποίο ζητείτο να γίνουν «ανθρωπιστικές παύσεις» στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ώστε να καταστεί εφικτή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος ανάφερε τα εξής:

Συνεχίζουμε να απλώνουμε το χέρι βοήθειας στον καταπιεσμένο λαό της Γάζας που ζει υπό αποκλεισμό εδώ και 17 χρόνια.

Ωστόσο, οι προσπάθειές μας να διασφαλίσουμε την ειρήνη διαταράχθηκαν από βήματα όπως η αποστολή αεροπλανοφόρων στην περιοχή, η διακοπή της βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό και η χονδρική τιμωρία του λαού της Γάζας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έχει καταστεί εντελώς αναποτελεσματικό, για άλλη μια φορά απέτυχε να εκπληρώσει τις ευθύνες του.

Οι δυτικές χώρες, οι οποίες δεν αφήνουν κανένα λιθαράκι σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, δεν έχουν κάνει άλλα βήματα από το να ρίξουν λάδι στη φωτιά.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν μπει σε έναν αγώνα δρόμου για να αποκρύψουν  την ανθρώπινη σφαγή ,με τις μεροληπτικές και υποκριτικές δημοσιεύσεις τους. Οι βομβαρδισμοί αθώων ανθρώπων που μεταναστεύουν σε περιοχές που ονομάζονται «ασφαλείς ζώνες», συνοριακές πύλες, τζαμιά, σχολεία και οικισμούς πολιτών είναι μερικά από τα εγκλήματα πολέμου που έχουμε γίνει μάρτυρες τις τελευταίες 12 ημέρες.

Σε άλλη διάσταση πήρε χθες η σφαγή στη Γάζα με την αποτρόπαια επίθεση στο Αραβικό Νοσοκομείο Αλ-Αχλ.

Καταδικάζω τους δράστες αυτής της επίθεσης, η οποία συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ισοδυναμεί με γενοκτονία κατά του λαού της Γάζας.

Όσοι έχουν ρίξει λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις που έχουν κάνει από τις 7 Οκτωβρίου είναι εξίσου υπεύθυνοι με τους δράστες για το χθεσινό μακελειό που μας ράγισε τις καρδιές.

Είθε ο Θεός να ελεήσει τους 4 χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στη Γάζα, κυρίως παιδιά και γυναίκες, που μαρτύρησαν στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, και προσεύχομαι για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments