Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: ”Τίποτε δεν δικαιολογεί πλήγμα σε νοσοκομείο γεμάτο αμάχους στη Γάζα” [vid]

Φον ντερ Λάιεν: ”Τίποτε δεν δικαιολογεί πλήγμα σε νοσοκομείο γεμάτο αμάχους στη Γάζα” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [355664] ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΪΕΝ ΣΤΟ "ATHENS DEMOCRACY FORUM 2022" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Πρέπει να υπάρξει πλήρης εξακρίβωση των γεγονότων και πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι», σημείωσε η Φον ντερ Λάιεν

«Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει πλήγμα σε νοσοκομείο γεμάτο αμάχους», τόνισε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταγγέλλοντας τις «φρικτές» σκηνές που ακολούθησαν φονικό πλήγμα στη Γάζα στις εγκαταστάσεις νοσοκομείου.

Φον ντερ Λάιεν: «Πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι»

«Πρέπει να υπάρξει πλήρης εξακρίβωση των γεγονότων και πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι», συμπλήρωσε, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι έπληξε το νοσοκομείο, ενώ ο ισραηλινός στρατός απέδωσε το πλήγμα σε αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ. Αυτή το διέψευσε.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σολτς για εκρηξη στη Γάζα

Παράλληλα, τη φρίκη του εξέφρασε παράλληλα ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς για τις εικόνες από την έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Άχλι αλ Αράμπι της Γάζας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, και ζήτησε τη διεξαγωγή «ενδελεχούς έρευνας».

«Μου προκαλούν φρίκη οι εικόνες αυτής της έκρηξης σε νοσοκομείο στη Γάζα. Αθώοι άμαχοι τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν. Οι σκέψεις μας στρέφονται στις οικογένειες των θυμάτων. Επιβάλλεται ενδελεχής έρευνα γι’αυτό το περιστατικό», σημείωσε ο Σολτς σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

Ο Σολτς αναμένεται σήμερα στην Αίγυπτο, όπου προβλέπεται να συναντηθεί με τον πρόεδρό της Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

«Συγκλονισμένη» και η ισπανική κυβέρνηση

«Συγκλονισμένη» είναι η ισπανική κυβέρνηση μετά την έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας που προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, δήλωσε επίσης ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ο Αλμπάρες ανακοίνωσε παράλληλα την αύξηση φέτος της ανθρωπιστικής βοήθειας της Ισπανίας προς τα Παλαιστινιακά Εδάφη κατά 4 εκατομμύρια ευρώ σε συνολικά 21 εκατομμύρια.

«Σοκαριστικό έγκλημα το πλήγμα στο νοσοκομείο»

Σοκαριστικό έγκλημα χαρακτήρισε σήμερα το πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας από το οποίο σκοτώθηκαν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ θα πρέπει να παρουσιάσει δορυφορικές εικόνες, αν δεν εμπλέκεται σε αυτό.

Ζαχάροβα: «Χαρακτηρίζουμε μια τέτοια κακουργηματική πράξη έγκλημα – πράξη αποκτήνωσης»

«Χαρακτηρίζουμε μια τέτοια κακουργηματική πράξη έγκλημα – πράξη αποκτήνωσης», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στον Ραδιοσταθμό Sputnik.

Υπήρξε μια ξεκάθαρη προσπάθεια από κάποιους να απαλλαγούν από την ευθύνη, πρόσθεσε η Ζαχάροβα, σημειώνοντας ότι δεν αρκεί απλώς να κάνεις σχόλια στα μέσα ενημέρωσης για ένα τέτοιο περιστατικό και ότι ως εκ τούτου το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα πρέπει να παρουσιάσουν δορυφορικές εικόνες.

«Παρακαλώ αν έχετε την ευγενή καλοσύνη να παρουσιάσετε δορυφορικές εικόνες, και θα ήταν καλό να το έκαναν οι Αμερικανοί εταίροι» επίσης, πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments