Οικονομία

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι ταμπέλες για τα προϊόντα με έκπτωση 5% [vid]

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι ταμπέλες για τα προϊόντα με έκπτωση 5% [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Σε ισχύ η «μόνιμη μείωση τιμής» στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 η έκπτωση του 5% στα σούπερ μάρκετ. Στα ράφια θα υπάρχουν πλέον περίπου 100 κωδικοί με μειωμένη τιμή, η οποία θα φέρει το αντίστοιχο ταμπελάκι και στόχος είναι οι 500 κωδικοί από το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως έχει αναφέρει στο Open o φοροτεχνικός Σπύρος Σταυρούλιας, το μεγάλο αγκάθι είναι πως αυτή η μείωση είναι για έξι μήνες και οι παραγωγοί και οι προμηθευτές δυσκολεύονται για μια τέτοια μείωση όταν δεν γνωρίζουν τα κόστη παραγωγής του επομένου μήνα. Σημειώνεται πως τη στήριξη της Βιομηχανίας Τροφίμων στη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής» ζήτησε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές χρειάζονται όχι μόνο σταθερές, αλλά μειωμένες τιμές σε επώνυμα καταναλωτικά προϊόντα. Με τη νέα πρωτοβουλία “Μόνιμη Μείωσης Τιμής” στόχος μας είναι να τονώσουμε τον ανταγωνισμό και να πετύχουμε προσιτές τιμές για τα νοικοκυριά, που τόσο το έχουν ανάγκη», είχε πει ο υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος δήλωσε πως θα στηρίξει τη νέα πρωτοβουλία και εξέφρασε την πρόθεσή του να ενημερώσει περαιτέρω τα μέλη του. «Όπως πράξαμε με το “Καλάθι του Νοικοκυριού” το προηγούμενο διάστημα, έτσι και σήμερα, θα σταθούμε δίπλα στους καταναλωτές σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ιωάννης Γιώτης.

Την ίδια ώρα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα για πιθανή παραβίαση του νόμου για την αισχροκέρδεια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα πρέπει να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τις υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου σε ποια προϊόντα, ποιων εταιρειών έχουν δεχθεί ανατιμήσεις από τους προμηθευτές.

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (Δ.Ι.Μ.Ε.Α.) είναι η αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή κυρώσεων, σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δηλώσει ψευδώς ότι προχώρησε σε μείωση τιμής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments