SPOTLIGHTS

30 επαγγελματίες υγείας και ευεξίας συμβουλεύουν: 4 τρόποι για να αποφύγουμε το burnout

30 επαγγελματίες υγείας και ευεξίας συμβουλεύουν: 4 τρόποι για να αποφύγουμε το burnout

Πηγή Φωτογραφίας: How to Handle Business Burnout: 3 Healing Approaches | Inspirationfeed.COM

Ακολουθούν οι τέσσερις κορυφαίες προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν.

Στην καθημερινή μας ζωή, ψάχνουμε συνεχώς τρόπους να αυξήσουμε την ενέργειά μας και να αποφύγουμε την επαγγελματική εξουθένωση, ειδικά στη δουλειά μας.

Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο ειδικά για όσους εργάζονται στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, γι’ αυτό και το CNBC ρώτησε 30 επαγγελματίες υγείας και ευεξίας: «Πώς διαχειρίζεστε την ενέργειά σας και πώς αποφεύγετε το εργασιακό burnout;»

Ανάμεσα στους 30 επαγγελματίες βρίσκονται γιατροί λοιμωδών νοσημάτων, ψυχολόγοι και καθηγητές mindfulness – και όλοι είχαν να δώσουν σπουδαίες συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε την ευεξία σας και να παραμείνετε σε εγρήγορση.

Ακολουθούν οι τέσσερις κορυφαίες προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν.

1. Δημιουργήστε έναν ισχυρό κύκλο Ως άτομο που εργάζεται με ασθενείς που πάσχουν από ανίατες ασθένειες, η Eufrosina Young καταφέρνει να διατηρεί την ενέργειά της χάρη στους συναδέλφους της.

Η Young είναι πιστοποιημένη νευρολόγος και ειδική στην ALS στο τμήμα νευρολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Upstate και λέει ότι εκεί «κινητοποιούνται σαν στρατός ανθρώπων».

Δεν υπάρχει θεραπεία για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), αλλά γνωρίζοντας ότι δεν είναι η μόνη που καταβάλλει σκληρή προσπάθεια για την ανάπτυξη θεραπειών και την παροχή καλύτερων επιλογών για τους ασθενείς της, η Young συνεχίζει ακόμα και τις πιο δύσκολες μέρες της.

«Δεν σηκώνουμε το βάρος του κόσμου, αλλά είμαστε μέρος ενός κόσμου ανθρώπων που υπερασπίζονται αυτό το έργο», λέει.

2. Ξεκούραση Το να δουλεύει δύο δουλειές ως ερευνητής ύπνου και μηχανικός αλγορίθμων, ενώ παράλληλα φροντίζει ένα νέο μωρό, θα οδηγούσε σίγουρα τον Raphael Vallat στην εξουθένωση αν δεν ξεκουραζόταν, λέει.

«Νιώθω ότι όταν είμαι έτοιμος να καώ, βασικά κάθε εργασία μοιάζει με βουνό που πρέπει να ανέβεις και μοιάζει εξαιρετικά επείγουσα και σημαντική», λέει ο Vallat. Σε αυτές τις στιγμές, «πρέπει πραγματικά να πάρεις λίγο χρόνο άδεια και να συνειδητοποιήσεις ότι αυτές οι εργασίες μπορούν να περιμένουν».

Συνήθως, ο Vallat βρίσκει στιγμές μέσα στην ημέρα του όπου μπορεί να κάνει μια παύση και να περάσει χρόνο στη φύση για να ξεκουραστεί πριν επιστρέψει στη δουλειά.

3. Να είστε παθιασμένοι με αυτό που κάνετε Μέχρι την άνοιξη του 2022, η ειδικός σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων Céline Gounder εργαζόταν 100 ώρες την εβδομάδα για επτά ημέρες την εβδομάδα.

Το να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας απαιτούσε σχεδόν όλο το χρόνο της, αλλά απέφυγε την εξουθένωση υπενθυμίζοντας στον εαυτό της γιατί η δουλειά της είναι σημαντική.

«Δεν νομίζω ότι η δουλειά μοιάζει με δουλειά όταν νιώθεις ότι εστιάζεις σε έναν σκοπό», λέει η Gounder.

«Αν δουλεύεις τρελές ώρες κάνοντας κάτι που δεν έχει νόημα για σένα, νομίζω ότι πρέπει πραγματικά να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αναρωτηθείς τι κάνεις», προσθέτει.

4. Να έχετε χόμπι Σε όλους τους τομείς, καθένας από τους εμπειρογνώμονες δήλωσε ότι ασχολείται με κάποιο χόμπι, όπως η άσκηση, ο χορός, ακόμη και το παίξιμο κιθάρας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε μια ζωή που σας ευχαριστεί και η οποία να ξεπερνά αυτά που πετυχαίνετε στη δουλειά σας, λέει η Christina Maslach, κοινωνική ψυχολόγος, συνταξιούχος καθηγήτρια ψυχολογίας στο U.C. Berkeley και συγγραφέας του βιβλίου «The Burnout Challenge: Managing People’s Relationships with Their Jobs».

«Κοιτάξτε τη ζωή σας στο σύνολό της και βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν καλά πράγματα σε αυτήν και βεβαιωθείτε ότι έχετε χρόνο γι’ αυτά».

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments