Διεθνή

Μπάιντεν: Σε υποστήριξη της δημοκρατίας απέναντι στον ολοκληρωτισμό Χαμάς και Ρωσίας

Μπάιντεν: Σε υποστήριξη της δημοκρατίας απέναντι στον ολοκληρωτισμό Χαμάς και Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Cnn.com

Οικονομική και πολιτική στήριξη σε Ισραήλ και Κίεβο.

Την αμέριστη υποστήριξή του σε Ισραήλ και Κίεβο απέναντι στις δυνάμεις του πολιτικού ολοκληρωτισμού, Χαμάς και Ρωσίας, εκφράζει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, την απερίφραστη καταδίκη του για τις τρομοκρατικές ενέργειες των ισλαμιστών της Χαμάς στο Ισραήλ, αλλά και τις ωμότητες που διαπράττει το καθεστώς Πούτιν σε βάρος της Ουκρανίας εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό. Τόνισε ότι οι επιθέσεις στο Ισραήλ και την Ουκρανία έχουν κοινά κίνητρα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε πως αναμένεται εντός της ημέρας να αιτηθεί από το Κογκρέσο την έγκριση οικονομικής βοήθειας ύψους 100 δισ. δολαρίων, με σκοπό την παροχή στήριξης και πόρων στην Ουκρανία, το Ισραήλ, την Ταϊβάν και τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Από τα χρήματα αυτά, τα 14 δισ. δολάρια θα αφορούν το Ισραήλ.

«Η Χαμάς και ο Πούτιν αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά μοιράζονται αυτό το κοινό: Και οι δύο θέλουν να αφανίσουν πλήρως μια γειτονική δημοκρατία», υπογράμμισε ο πρόεδρος Μπάιντεν στο διάγγελμά του.

«Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας γιατί αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια της Αμερικής»:Η αμερικανική ηγεσία είναι αυτό που κρατά τον κόσμο ενωμένο. Οι αμερικανικές συμμαχίες είναι αυτές που μας κρατούν ασφαλείς στην Αμερική. Οι αμερικανικές αξίες είναι αυτές που μας κάνουν ένα έθνος – εταίρο με το οποίο θέλετε να συνεργαστείτε. Για να θέσουμε όλα αυτά σε κίνδυνο – φεύγουμε από την Ουκρανία, γυρνάμε την πλάτη μας στο Ισραήλ – απλά δεν αξίζει τον κόπο. Γι’ αυτό αύριο θα στείλω στο Κογκρέσο ένα επείγον αίτημα για τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση των αναγκών εθνικής ασφάλειας της Αμερικής – ανάγκες υποστήριξης των σημαντικών εταίρων μας, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και της Ουκρανίας. Είναι μια έξυπνη επένδυση που θα αποφέρει μερίσματα για την αμερικανική ασφάλεια για γενιές», σημείωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας από το Οβάλ Γραφείο.

«Βοηθήστε μας να κρατήσουμε τα αμερικανικά στρατεύματα μακριά από τον κίνδυνο. Βοηθήστε μας να οικοδομήσουμε έναν κόσμο πιο ασφαλή, πιο ειρηνικό, πιο ευημερούντα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

“H Χαμάς είναι το μακρύ χέρι του Ιράν, της Κίνας και της Ρωσίας”

Την ίδια στιγμή, διατυπώνονται απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτισμική σύγκρουση ανάμεσα στον δυτικό, φιλελεύθερο κόσμο και σε ολοκληρωτικά πολιτικά καθεστώτα της Ανατολής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Χαμάς είναι κατ’ ουσίαν ενεργούμενο της Κίνας, του Ιράν, αλλά και της Ρωσίας.

“H Χαμάς είναι το μακρύ χέρι του Ιράν, της Κίνας και της Ρωσίας σε έναν πόλεμο, που τα έχει όλα, από τη σύγκρουση  των πολιτισμών και το ενεργειακό, μέχρι τις υπόγειες ροές χρήματος και την πολιτική”, περιγράφει στον ιστοχώρο liberal ο ισραηλινός πολιτικός επιστήμονας S. Attias.

Και εξηγεί πώς το Πεκίνο βλέπει μια τεράστια ευκαιρία να αυξήσει την επιρροή του στη Μ. Ανατολή μετά τη μεσολάβηση του στην προσέγγιση Σ. Αραβίας – Ιράν, πώς η Ρωσία επωφελείται από τον περισπασμό των Αμερικανών από την Ουκρανία και γιατί το Ιράν βλέπει να κερδίζει πόντους στην περιοχή, με τη σταδιακή απομάκρυνση του Ισραήλ από τον αραβικό κόσμο.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Μ.Ανατολή, λέει ο ερευνητής στο Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών Begin-Sadat (BESA) είναι ένας πολυδιάστατος πόλεμος ανάμεσα στον ελεύθερο κόσμο και μια μοχθηρή συμμαχία χωρών και οντοτήτων με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που μισούν τις δημοκρατικές αξίες. Και εξηγεί πώς το Πεκίνο βλέπει μια τεράστια ευκαιρία να αυξήσει την επιρροή του στη Μ. Ανατολή μετά τη μεσολάβηση του στην προσέγγιση Σ. Αραβίας - Ιράν, πώς η Ρωσία επωφελείται από τον περισπασμό των Αμερικανών από την Ουκρανία και γιατί το Ιράν βλέπει να κερδίζει πόντους στην περιοχή, με τη σταδιακή απομάκρυνση του Ισραήλ από τον αραβικό κόσμο. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Μ.Ανατολή, λέει ο ερευνητής στο Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών Begin-Sadat (BESA) είναι ένας πολυδιάστατος πόλεμος ανάμεσα στον ελεύθερο κόσμο και μια μοχθηρή συμμαχία χωρών και οντοτήτων με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που μισούν τις δημοκρατικές αξίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments