Γεωπολιτικά

Ανοιξε το πέρασμα της Ράφα -Εντολές εκκένωσης στα σύνορα με το Λίβανο

Ανοιξε το πέρασμα της Ράφα -Εντολές εκκένωσης στα σύνορα με το Λίβανο

Πηγή Φωτογραφίας: NDTV.COM/Rafah Border Crossing Between Gaza And Egypt To Reopen Today: Report

Την πληροφορία επιβεβαίωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και αξιωματούχος της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο AFP.

Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας έχουν αρχίσει να εισέρχονται στο πέρασμα της Ράφα, που συνδέει την Αίγυπτο με τον υπό πολιορκία παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και αξιωματούχος της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο AFP.

“Το κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που πρόκειται να εισέλθει σήμερα (στη Λωρίδα της Γάζας) περιλαμβάνει 20 φορτηγά που μεταφέρουν φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και περιορισμένο αριθμό αποθεμάτων τροφίμων (τρόφιμα σε κονσέρβες)”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Χαμάς.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος αρμόδιος για τα σύνορα δήλωσε ότι τα φορτηγά έχουν ήδη φτάσει στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Reuters, η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει πληροφορίες πώς το πέρασμα της Ράφα, που συνδέει την Αίγυπτο με τη Λωρίδα της Γάζας, θα ανοίξει στις 10:00 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για να απομακρυνθούν οι ξένοι υπήκοοι που μένουν εγκλωβισμένοι στην πλευρά του Παλαιστινιακού θύλακα και οι παλαιστίνιοι με διπλή υπηκοότητα.

«Λάβαμε πληροφορίες ότι το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου θα ανοίξει το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, στις 10:00 τοπική ώρα. Εάν ανοίξουν τα σύνορα, δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα παραμείνουν ανοιχτά για ξένους πολίτες να αναχωρήσουν από τη Γάζα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναμένουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα σε περίπτωση που ανοίξουν και οι πολίτες των ΗΠΑ που επιχειρούν να εισέλθουν στην Αίγυπτο θα πρέπει να αναμένουν ένα δυνητικά χαοτικό και άτακτο περιβάλλον και στις δύο πλευρές του περάσματος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας.

Περίπου 175 φορτηγά με φάρμακα, τρόφιμα και νερό έχουν κολλήσει στην αιγυπτιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η πρεσβεία προειδοποιεί για ένα «δυνητικά χαοτικό και άτακτο περιβάλλον και στις δύο πλευρές της διέλευσης» και προτρέπει τους ξένους υπηκόους να αξιολογήσουν την κατάσταση πριν κινηθούν προς τα σύνορα ή επιχειρήσουν να περάσουν.

Την ίδια ώρα με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα, με την χερσαία επίθεση να βρίσκεται προ των πυλών και τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να δεσμεύεται εκ νέου ότι η χώρα του θα πολεμήσει μέχρι τη νίκη. Νωρίτερα, η Χαμάς απελευθέρωσε μια Αμερικανίδα και την κόρη της, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την απελευθέρωση και άλλων ομήρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments