Nέα της αγοράς

Νέο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης φαίνεται να σχεδιάζει ο μητρικός Όμιλος της Sky Express

Νέο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης φαίνεται να σχεδιάζει ο μητρικός Όμιλος της Sky Express

Πηγή Φωτογραφίας: Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010 η πρώτη πτήση της κρητικής αεροπορικής εταιρίας "Sky Express" στην άγονη αεροπορική γραμμή Αθήνα - Κοζάνη - Καστοριά. Το αεροσκάφος, τύπου "Τζετ Στρινγκ 41", έφθασε στο αεροδρόμιο "Φίλιππος" της Κοζάνης στις 12:50 το μεσημέρι κι αναμενόταν στο αεροδρόμιο "Αριστοτέλης" στο Άργος Ορεστικό της Καστοριάς στις 13:50. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες, ο Όμιλος IOGR θα συνεχίζει τη δυναμική του ανάπτυξη στον κλάδο του τουρισμού μέσω της απόκτησης ξενοδοχειακών μονάδων με μεγάλο αριθμό δωματίων, ειδικά στις περιοχές που καλύπτονται με αεροπορική σύνδεση.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες, ο Όμιλος IOGR θα συνεχίζει τη δυναμική του ανάπτυξη στον κλάδο του τουρισμού μέσω της απόκτησης ξενοδοχειακών μονάδων με μεγάλο αριθμό δωματίων, ειδικά στις περιοχές που καλύπτονται με αεροπορική σύνδεση. «Στόχος του Ομίλου μας είναι η ενίσχυση των συνεργειών που συμβάλλουν στη δημιουργία ακόμα μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας στο συνολικό τουριστικό προϊόν, ενώ παράλληλα η απόκτηση ξενοδοχειακών μονάδων μεγάλου όγκου έχει πλέον ενταχθεί στις άμεσες προτεραιότητές μας. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ομίλου μας, επιτυγχάνουμε σημαντικές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας, καθώς και βέλτιστη διαχείριση του επιχειρηματικού κινδύνου. Έτσι, μπορούμε να είμαστε προτιμητέος συνομιλητής σε συναλλαγές που αφορούν σε ξενοδοχειακά assets.» ανέφερε σχετικά ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου, Γιάννης Γρύλος.

Η είδηση δεν προκάλεσε έκπληξη, δεδομένου ότι ο όμιλος του κρητικού επιχειρηματία έχει μπει δυναμικά στην τουριστική αγορά αφενός μέσω της ταχέως αναπτυσσόμενης Sky Express, κι αφετέρου μέσω των αεροπορικών υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης (ground handling) των Aviareps – Swissport, Sky Serv.

Το 2020 δε, έκανε άνοιγμα και στην ελληνική ξενοδοχία, αποκτώντας μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και καταβολής μετρητών, στρατηγικό μειοψηφικό ποσοστό στη Hotel Brain, μιας εκ των μεγαλυτέρων ελληνικών ξενοδοχειακών εταιρειών, η οποία δραστηριοποιείται στις μακροπρόθεσμες μισθώσεις ξενοδοχείων και έχει σήμερα στο χατροφυλάκιό της πάνω από 100 ιδιόχρηστα ξενοδοχεία. Δύο χρόνια νωρίτερα δε, το 2018, είχε προσθέσει στις εταιρείες του Ομίλου και μια ξενοδοχειακή μονάδα 5 * στο Ηράκλειο της Κρήτης, και συγκεκριμένα στη Σταλίδα, ονόματι «I Resort Beach Hotel and Spa». Πρόκειται για το παλιό ξενοδοχείο Ανθούσα που ανήκε άλλοτε στην οικογένεια Παπαγεωργίου και θεωρείτο ένα από τα αγαπημένα ξενοδοχεία του Ανδρέα Παπανδρέου. Έκτοτε βέβαια, δεδομένων και των πιέσεων που δημιούργησε στον κλάδο του τουρισμού ο κορονοϊός, δεν υπήρξε άλλη αντίστοιχη κίνηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που παράγοντες της αγοράς που μίλησαν στο insider.gr ανέφεραν ότι η ανακοίνωση της εταιρείας, προοικονομεί είτε την συμφωνία εξαγοράς κάποιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, είτε μια κάποια νέα συμφωνία μεταξύ των ήδη συνδεδεμένων μετοχικά εταιρειών, ήτοι της IOGR και της Hotel Brain. Το δεύτερο σενάριο διαψεύδεται από τις εμπλεκόμενες πλευρές επισημαίνοντας ότι η Hotel Brain συνεχίζει, ως έχει, την δυναμική της ανάπτυξη, αναμένοντας τζίρο 100 εκατ. ευρώ και πλέον το 2023 και σχεδιάζοντας να προσθέσει ακόμα πέντε μακροπρόθεσμα μισθωμένες μονάδες στο ευρύ χαρτοφυλάκιό της την επόμενη χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση, η κινητικότητα στην ελληνική ξενοδοχία είναι μεγάλη το τελευταίο διάστημα. Μόνο στον τόπο καταγωγής του επιχειρηματία, και συγκεκριμένα στη Χερσόνησο διατίθεται αυτή την περίοδο προς πώληση μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας περί των 400 δωματίων έναντι 70 εκατ. ευρώ, την οποία όμως πολιορκεί μια από τις μεγάλες ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες. Αντίστοιχα προς πώληση βρίσκονται και μεγάλες, διαθέσιμες προς οικοδόμηση, εκτάσεις γης, ενώ μεγάλα fund του εξωτερικού, κυρίως από την περιοχή του Κόλπου, βολιδοσκοπούν το νησί για ευκαιρίες.

Σε κάθε περίπτωση το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σύντομα με πηγές από την πλευρά του κρητικού επιχειρηματία να επισημαίνουν ότι σύντομα θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με τα νέο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης.

Πηγή: insider.gr//Νίκη Παπάζογλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments