Αθλητισμός

Ο Μαρκ Γκουιού έγινε… διάσημος μέσα σε μια μέρα λυτρώνοντας την Μπαρτσελόνα [vid]

Ο Μαρκ Γκουιού έγινε… διάσημος μέσα σε μια μέρα λυτρώνοντας την Μπαρτσελόνα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: sportsking.gr, Ο 17χρονος στο 79’ πέρασε το βράδυ της Κυριακής αλλαγή, ως μια έσχατη λύση από την άκρη του πάγκου, προκειμένου να αναζητήσει η Μπαρτσελόνα το γκολ της νίκης απέναντι στην Μπιλμπάο.

Γεννημένος στις 4 Ιανουαρίου του 2006 στην πόλη Γκρανολιές της Καταλονίας, ο Μαρκ Γκουιού ανήκει από τα επτά του χρόνια στις ακαδημίες των «μπλαουγκράνα»

Ο 17χρονος στο 79’ πέρασε το βράδυ της Κυριακής αλλαγή, ως μια έσχατη λύση από την άκρη του πάγκου, προκειμένου να αναζητήσει η Μπαρτσελόνα το γκολ της νίκης απέναντι στην Μπιλμπάο. Και… 34 δευτερόλεπτα μετά το πέρασμά του στον αγωνιστικό χώρο, στην παρθενική του επίσημη εμφάνιση, σημείωσε το γκολ που έμελλε να είναι αυτό της νίκης με υπέροχο πλασέ.

Γεννημένος στις 4 Ιανουαρίου του 2006 στην πόλη Γκρανολιές της Καταλονίας, ο Μαρκ Γκουιού ανήκει από τα επτά του χρόνια στις ακαδημίες των «μπλαουγκράνα», την περίφημη σχολή της Masia. Ο πιτσιρικάς μπορεί να βρέθηκε στη σκιά του ενός έτους μικρότερου Λαμίν Γιαμάλ, που ήδη έχει αρπάξει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Τσάβι, αλλά δεν στερείται ταλέντου.

Το καλοκαίρι το άστρο του έλαμψε με την εθνική Ισπανίας U17 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας. Μπορεί η ομάδα του να αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Γαλλία (1-3) αν και προηγήθηκε στο 69’, ωστόσο ο ίδιος με τέσσερα γκολ μοιράστηκε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του τουρνουά με τον… Λαμίν Γιαμάλ και άλλους δύο παίκτες. Είχε σημειώσει άλλα τρία γκολ στα προκριματικά ανεβάζοντας τον απολογισμό του με την εφηβική «φούρια ρόχα» στα οκτώ γκολ σε επτά εμφανίσεις. Φέτος έπαιξε βασικός στα δύο παιχνίδια της Μπαρτσελόνα στο Youth League πετυχαίνοντας ένα γκολ, στη νίκη επί της Πόρτο (0-2).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments