Ελλάδα

Μέρα υποχρεωτικής αργίας η 26η Οκτωβρίου για τη Θεσσαλονίκη

Μέρα υποχρεωτικής αργίας η 26η Οκτωβρίου για τη Θεσσαλονίκη

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι ισχύει το ΦΕΚ (4910/22.10.2021), με το οποίο ορίζεται η 26η Οκτωβρίου, επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης της Θεσσαλονίκης, ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, η 26η Οκτωβρίου ορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές και οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (τέως Δήμου Θεσσαλονίκης), ήτοι τους Δήμους:

Οι Δήμοι που ισχύει η αργία

Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Αμπελόκηποι και Μενεμένη), Κορδελιού – Ευόσμου (Ελευθέριο – Κορδελιό και Εύοσμος), Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών (Άγιος Παύλος, Νεάπολη, Συκιές και Πεύκα), Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ν. Ευκαρπία), Πυλαίας – Χορτιάτη (Πυλαία και Πανόραμα), Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη και Τριανδρία). Εξαιρούνται οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις του β.δ. 748/1966 (Α’ 179)

Στο μεταξύ, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 θα εορτασθεί σε ολόκληρη τη χώρα η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις με αφορμή το γεγονός αυτό:

1. Σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. σε ολόκληρη την επικράτεια στις 24 Οκτωβρίου 2023 από ώρα 08:00΄ μέχρι τη δύση του ήλιου.

2. Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου, ώρα 10.30΄, στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας- Θράκης)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments