Πολιτική

Σε αναμονή της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας και της (πιθανής) παρέμβασης Τσίπρα

Σε αναμονή της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας και της (πιθανής) παρέμβασης Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: [362178] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Τα βλέμματα φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ είναι στραμμένα στην επικείμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και την ενδεχόμενη παρέμβαση Τσίπρα.

Οι αντιμαχόμενες τάσεις ανασυγκροτούν και μετρούν τις δυνάμεις τους εν όψει της προγραμματισμένης για αύριο Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που διαπιστώνεται επίσης διχογνωμία ως προς το εάν και πότε πρέπει να παρέμβει ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Η Κουμουνδούρου μίλησε μέσω διαρροών

 Την οδό των διαρροών επέλεξε η σημερινή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καταστήσει σαφείς τις θέσεις της εν όψει και της σύγκλισης της Πολιτικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με κύκλους της Κουμουνδούρου, «η λογική του εμφυλίου συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό» υποστήριξαν οι πηγές της Κουμουνδούρου, οι οποίες έφτασαν στον σημείο να δηλώσουν ότι… «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει εμφύλιος».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς».

Dark Web και πιθανή παρέμβαση Τσίπρα

Είχε προηγηθεί, λίγο νωρίτερα, νέα παρέμβαση του ηγετικού στελέχους της ανανεωτικής αριστεράς Νίκου Φίλη, ο οποίος, μετά και τη διαγραφή του, κάνει λόγο για σκοτεινό διαδίκτυο, που στήριξε μαζικά τον κ. Στέφανο Κασσελάκη.

«Το κόμμα συρρικνώνεται, επιδεινώνεται η αξιοπιστία του. Ο κ. Κασσελάκης το επιδεινώνει γιατί προσπαθεί να μετατρέψει ένα κόμμα της Αριστεράς σε ένα δεξιό κόμμα Μπάιντεν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως στηρίχτηκε στο σκοτεινό διαδίκτυο.

Ο Νίκος Φίλης έθεσε και πάλι θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ο κ. Κασσελακης μιλάει για θέματα έξω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν επιμείνει με αυτές τις απόψεις που διατύπωσε πριν και μετά ως πρόεδρος, κατά τη γνώμη μας δεν μπορεί να είναι πρόεδρος». Τόνισε δε πως τελικά αν διαμορφωθούν δύο κόσμοι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, η συνύπαρξη θα είναι δύσκολη.

Για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να μιλήσει για όλα αυτά που συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ κι αν φέρει μερίδιο ευθύνης, ο κ. Φίλης είπε. «Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει όταν κρίνει αναγκαίο».

«Αν δεν μιλήσει τώρα ο Τσίπρας, πότε θα μιλήσει;»

«Ιδιαίτερα ανήσυχος» για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δήλωσε, από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Προσωπικά είμαι πολύ ανήσυχος -και νομίζω πως και πάρα πολύς κόσμος είναι στεναχωρημένος- για τη συνολική εικόνα που δίνει το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», είπε, ενώ έθεσε και το ερώτημα: «Αναρωτιέμαι εάν δεν μιλήσει και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας που γίνονται όσα γίνονται πότε θα μιλήσει;».

«Ο Τσίπρας δεν είναι πατερούλης»

Ωστόσο, αιχμές κατά όσων ζητούν να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας στον «πόλεμο χαρακωμάτων» που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, άφησε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης.

«Ο Τσίπρας δεν είναι πατερούλης για να κάνει παρέμβαση» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι πρέπει «να αποδείξουμε ότι μπορούμε χωρίς τον Αλέξη», ενώ πρόσθεσε πως είναι προφάσεις εν αμαρτίαις τα περί παράκαμψης των κομματικών οργάνων, ζητώντας «σεβασμό απόλυτο στον Αλέξη Τσίπρα».

Την οριστική απάντηση στο ερώτημα δεν μπορεί να δώσει παρά μόνο ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος, πιθανότατα, θα περιμένει να ολοκληρωθεί η σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας πριν παρέμβει στις τεκτονικές αλλαγές στον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments