Διεθνή

Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιχειρήσεις – Ο Νετανιάχου αποκλείει την εκεχειρία

Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιχειρήσεις – Ο Νετανιάχου αποκλείει την εκεχειρία

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Vox.com

Οι δυνάμεις του Ισραήλ περικυκλώνουν τη Γάζα.

Αμείωτη είναι η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και των τρομοκρατών της Χαμάς να έχει εισέλθει στην τέταρτη εβδομάδα. Στόχος του Ισραήλ να περικυκλώσει τη Γάζα όπως διαφαίνεται από τις κινήσεις του στρατού του – έχει μπει σε παλαιστινιακό έδαφος από τρία σημεία, βορειοανατολικά στο Μπέιτ Χανιούν, με τη Χαμάς να «απαντά» με ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή.

Ειδικότερα, οι IDF χθες, Δευτέρα, ανακοίνωσαν ότι μπήκαν στο κέντρο της Γάζας και έφτασαν σε κεντρικό δρόμο που συνδέει βορρά και νότο. Εξουδετέρωσαν δεκάδες τρομοκράτες που τους επιτέθηκαν μέσα από κτίρια και σήραγγες. Συνολικά, τις τελευταίες 24 ώρες, έπληξαν πάνω από 600 στόχους, ανάμεσά τους αποθήκες όπλων, θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων και κρησφύγετα της Χαμάς.

Εν μέσω εκτοξεύσεων πυραύλων, σειρήνες χτυπούν συνεχώς σε περιοχές κοντά στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ. Οι Times of Israel αναφέρουν ότι οι σειρήνες χτυπούν στο κεντρικό Ισραήλ μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα, ενώ το Al Jazeera μεταδίδει τον ωμό ήχο πολλαπλών εκρήξεων στη Βόρεια γάζα. Το Ισραήλ επιτίθεται σε τρομοκρατικούς στόχους της Χαμάς εναντίον της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Τη Δευτέρα, ο ισραηλινός στρατός απελευθέρωσε έναν δεκανέα που είχαν κρατήσει στη Γάζα. Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία προειδοποίησε για μια “ευρύτερη κλιμάκωση” του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, καθώς η έλλειψη καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας στερεί από τους κατοίκους το πόσιμο νερό, ανέφερε η UNICEF.

“Tο Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε εκεχειρία”

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρισε πως «οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, είναι έκκληση παράδοσης στη Χαμάς».

«Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου» τόνισε μιλώντας στα αγγλικά προς τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

«Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι μια έκκληση προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία, να παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε.

Εν συνεχεία, τόνισε ότι κανείς δεν θα καλούσε τις ΗΠΑ να συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει «ηθική διάκριση μεταξύ της σκόπιμης δολοφονίας αθώων και του ακούσιου είδους των απωλειών που συνοδεύουν κάθε νόμιμο πόλεμο» σε σχόλια σχετικά με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων στη Γάζα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments