Πολιτική

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο για τις νέες διοικήσεις στο Δημόσιο αυτόθάβει την αξιοκρατία [vid]

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο για τις νέες διοικήσεις στο Δημόσιο αυτόθάβει την αξιοκρατία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364688] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος από το βήμα της Βουλής. Στην ομιλία του με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων όπως την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, τις υποκλοπές ενώ άσκησε κριτική και στο νέο νομοσχέδιο.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Το νομοσχέδιο αυτό δεν συνιστά μια μεταρρύθμιση κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Θάβει την αξιοκρατία, την διαφάνεια, τη λογοδοσία και την αμεροληψία». Επιπλέον, πρόσθεσε, πως «το αφήγημα του ισχυρού επιτελικού κράτους της Ν.Δ. αποδείχτηκε στην πράξη μια τεράστια επικοινωνιακή φούσκα. Το περίφημο επιτελικό κράτος της ΝΔ δεν είναι παρά ένα υπερσυγκεντρωτικό στα όρια του αυταρχικού, σπάταλο και κυρίως αναποτελεσματικό μοντέλο διακυβέρνησης». «Επιλέξατε να έρθετε στο σημερινό νομοσχέδιο για να αλλάξετε την ατζέντα από την ακρίβεια, από την ανασφάλεια της κοινωνίας και να μας παρουσιάσετε μία εικόνα μεταρρυθμιστή και εκσυγχρονιστή», σημείωσε.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής, τόνισε ότι «είναι στρατηγικό λάθος με επικίνδυνες προεκτάσεις για τη χώρα και κυρίως ντροπή για τον ελληνικό λαό ο έλληνας πρωθυπουργός να μην ακολουθεί την ισορροπημένη στάση της Γαλλίας, της Ισπανίας της Πορτογαλίας και πολλών άλλων χωρών». Και πιο συγκεκριμένα, «να συναντά μόνο τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και όχι τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, να δηλώνει πως «ο, τι και αν συμβεί, πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρώπινο κόστος” και ότι “η ανθρωπιστική εκεχειρία πρέπει να επιβληθεί όταν είναι απαραίτητη», να μην καταδικάζει τον θάνατο αμάχων στην Μονή Αγίου Πορφυρίου και να απέχει από ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός». «Το συμφέρον της Ελλάδας επιβάλλει να προωθεί την ειρήνη, την σταθερότητα και το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της. Όχι να βασιζόμαστε σε μια μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική του δεδομένου συμμάχου, εις βάρος των συμφερόντων και των αρχών της χώρας μας», συμπλήρωσε.

«Ανησυχία μας γεννά και η καθυστέρηση της δικαιοσύνης να δώσει απαντήσεις για το ζήτημα των υποκλοπών», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι αυτές οι ανησυχίες εκφράστηκαν και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. «Ζητήσαμε τη διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό ως προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη αλλά και για την κοινωνία» όπως είπε ο κ. Φάμελλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments