Αθλητισμός

«Espai Barça»: Δάνειο «μαμούθ» 1,5 δισ. ευρώ στην καταχρεωμένη Μπαρτσελόνα για ανακαίνιση του Καμπ Νου

«Espai Barça»: Δάνειο «μαμούθ» 1,5 δισ. ευρώ στην καταχρεωμένη Μπαρτσελόνα για ανακαίνιση του Καμπ Νου

Πηγή Φωτογραφίας: banks com.gr, Ο κολλώδης πληθωρισμός στις ΗΠΑ και τα υψηλά επιτόκια έχουν έντονο αντίκτυπο στο κόστος δανεισμού με τις επιπτώσεις να γίνονται αισθητές σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία, επηρεάζοντας μέχρι και τον κόσμο του ποδοσφαίρου

Ο κολλώδης πληθωρισμός στις ΗΠΑ και τα υψηλά επιτόκια έχουν έντονο αντίκτυπο στο κόστος δανεισμού με τις επιπτώσεις να γίνονται αισθητές σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία, επηρεάζοντας μέχρι και τον κόσμο του ποδοσφαίρου

Ο κολλώδης πληθωρισμός στις ΗΠΑ και τα υψηλά επιτόκια έχουν έντονο αντίκτυπο στο κόστος δανεισμού με τις επιπτώσεις να γίνονται αισθητές σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία, επηρεάζοντας μέχρι και τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Οι προεκτάσεις του νέου σύνθετου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος έκαναν την εμφάνισή τους και στην Βαρκελώνη, όπου η Μπαρτσελόνα προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην πολυπόθητη ανακατασκευή του θρυλικού Καμπ Νου.

Οι χρεωμένοι μέχρι… τον λαιμό «Μπλαουγκράνα» έχουν εξασφαλίσει μια συμφωνία χρηματοδότησης αξίας 1,45 δισεκατομμυρίων ευρώ για να ανοικοδομήσουν το εικονικό αλλά «ξεπερασμένο» γήπεδό τους, στα πλαίσια του έργου «Espai Barça» με στόχο για την αναδιαμόρφωση της ευρύτερης περιοχής γύρω από το στάδιο με τα χρήματα να προέρχονται από από μια κοινοπραξία 20 επενδυτών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και διεθνή «μεγαθήρια» όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan.

Το Camp Nou (που πήρε το όνομα του χορηγού, ωςSpotify Camp Nou) αποτελεί το μεγαλύτερο στάδιο στην Ευρώπη και το 12ο μεγαλύτερο στον κόσμο, θα δει συνολικά την βελτίωση όλων των υποδομών του όπως του προπονητικού χώρου και τα γραφεία του συλλόγου, ενώ θα πάρουν νέα πνοή διάφορες εμπορικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις που περικλείουν την εμβληματική αρένα.

Πάντως, οι εικόνες που έχουν βγει στη φόρα δείχνουν ένα γήπεδο που μοιάζει με…εργοτάξιο. Εντούτοις, ο χώρος χρειαζόταν μια μεγάλη ανακαίνιση εδώ και πολλά χρόνια, καθώς η Μπάρτσα έπαιζε κανονικά στο γήπεδο παρά τα δομικά του προβλήματα. Επιπλέον, ο «αιώνιος» των Καταλανών σταEl Classico, Ρεάλ Μαδρίτης, έχει κατασκευάσει νέο γήπεδο, ασκώντας τους περαιτέρω πίεση να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις τους. Το έργο θα αυξήσει τη χωρητικότητα του Camp Nou σε 105.000, καθιστώντας το ως το πέμπτο μεγαλύτερο στάδιο στον κόσμο.

«Το Espai Barça δεν αφορά μόνο η φυσική ανακαίνιση του γηπέδου, αλλά και η ανανέωση του brand name μας και η συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας των οπαδών», δήλωσε η Μαριμπέλ Μενέντεζ, εταιρική διευθύντρια του συλλόγου που επιβλέπει το έργο. Παράλληλα με το γήπεδο, ανοικοδομούνται μαγαζιά, ξενοδοχεία, αθλητικά κέντρα, γραφεία και πάρκα. Τα έργα επίσης θα αφορούν και τα γήπεδα μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ, αλλά και το κολυμβητήριο. Την όλη διαδικασία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την έχει αναλάβει η τουρκικήLimak Construction, μεγάλη κατασκευαστική εταιρία της γειτονικής χώρας και όλα τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα τον Νοέμβρη του 2024.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments