Nέα της αγοράς

Ναυπηγία Ελευσίνας: Υπεγράφη η συμφωνία χρηματοδότησης από τον αμερικανικό οργανισμός DFC

Ναυπηγία Ελευσίνας: Υπεγράφη η συμφωνία χρηματοδότησης από τον αμερικανικό οργανισμός DFC

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΘΕΛΚΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ Π.Ν " ΜΑΧΗΤΗΣ" ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ.

Σε νέα τροχιά μπαίνουν από σήμερα τα ναυπηγεία Ελευσίνας καθώς υπεγράφη η συμφωνία για τη χρηματοδότηση του σχεδίου εξυγίανσης. Η επισφράγιση της συμφωνίας έγινε παρουσία μελών της κυβέρνησης και εργαζομένων.

Υπογράφηκε η συμφωνία χρηματοδότησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας από τον αμερικανικό αναπτυξιακό χρηματοδοτικό οργανισμό US International Development Finance Corporation (DFC), ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ. Τη συμφωνία χρηματοδότησης υπέγραψαν ο κ. Ξενοκώστας και ο CEO του DFC Scott Nathan.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ONEX Shipyards & Technologies, Πάνος Ξενοκώστας, αναφέρθηκε στη συμβολή τόσο της αμερικανικής όσο και της ελληνικής κυβέρνησης για να επιτευχθεί η συμφωνία. «Είμαστε εδώ και φτιάχνουμε ναυπηγεία για τους Έλληνες εφοπλιστές» είπε και πρόσθεσε ότι περίπου το 80% των πλοίων στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου είναι πλοία Ελλήνων εφοπλιστών». «Η σημερινή υπογραφή είναι μια σφραγίδα φιλίας του ελληνικού και του αμερικανικού λαού» κατέληξε ο κ. Ξενοκώστας.

Μετά την υπογραφή, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, στο χαιρετισμό του, χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή να βρίσκεται σήμερα στην υπογραφή της συμφωνίας.Με τη βοήθεια της αμερικανικής χρηματοδότησης «θα δούμε τα ναυπηγεία της Ελευσίνας να ανθούν και πάλι». Παράλληλα, αναφέρθηκε στις κοινές αξίες του ελληνικού και αμερικανικού λαού, τη δημοκρατία, το σεβασμό του διεθνούς δικαίου, τη φροντίδα του περιβάλλοντος ενώ πρόσθεσε: «Η Αμερική στέκεται δίπλα στην Ελλάδα, σήμερα και για πάντα.Η δουλειά στα ναυπηγεία δίνει τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να έχει αξιοπρέπεια» κατέληξε ο Αμερικανός πρέσβης.

Ο υπουργός Εργασίας ‘Αδωνις Γεωργιάδης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον κ. Σκρέκα για την αναγνώριση της συμβολής του. «Παραλάβαμε πάνω από 400 εκατ. χρέη, εργάτες χωρίς δουλειά, μια διοίκηση που δεν ήθελε να φύγει και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να μην έχουν παραδοθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, η γενικής γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρώην υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, πλήθος υψηλόβαθμων στελεχών της ONEX Shipyards & Technologies και του DFC αλλά και του ναυτιλιακού και εφοπλιστικού κόσμου ευρύτερα καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας και των εργαζόμενων στα ναυπηγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments