Γεωπολιτικά

Μεντβέντεφ: Καταστροφική η είσοδος της Ουκρανίας στην ΕΕ [vid]

Μεντβέντεφ: Καταστροφική η είσοδος της Ουκρανίας στην ΕΕ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev αναφέρθηκε στους νέους υποψηφίους για την ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία, λέγοντας ότι γρήγορα θα αιμορραγήσουν και θα καταστρέψουν την παλιά Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδυναμωθεί.

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev αναφέρθηκε στους νέους υποψηφίους για την ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev αναφέρθηκε στους νέους υποψηφίους για την ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία, λέγοντας ότι γρήγορα θα αιμορραγήσουν και θα καταστρέψουν την παλιά Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδυναμωθεί.

Ο Dmitry Medvedev έγραψε ότι πριν από 12 χρόνια, οι ηγέτες των μεγαλύτερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «γουρλώνοντας τα μάτια τους», του άφησαν να εννοηθεί ότι βιάζονταν να δημιουργήσουν τη δική τους ένωση από τόσο διαφορετικές χώρες – τη Γερμανία με τη Γαλλία και τη Ρουμανία με τα κράτη της Βαλτικής και την Ελλάδα.

«Και τώρα η τρελή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαιτεί να γίνει αποδεκτή η Ουκρανία που δεν πληροί κανένα κριτήριο. Κόψτε τους από τις όποιες επιδοτήσεις της ΕΕ, αναδιανέμοντας τους υπέρ της Ουκρανίας.

Η αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μονόδρομος, η δυσφήμιση του ευρώ και άλλες δυσάρεστες ασθένειες θα προκύψουν. Τα χειρότερα έρχονται.

Ουκρανία: Οικονομική ανάπτυξη και επενδύσεις εν μέσω… πολέμου

Μετά τη ρωσική εισβολή, με την ανάπτυξη να μειώνεται κατά 29% το 2022, το 2023 αρχίζει μια σταδιακή οικονομική ανάκαμψη, με τις ξένες επενδύσεις να φτάνουν τα 2 δισ. δολάρια. Αυτό διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ουκρανία, καθώς εν μέσω συνεχιζόμενων επιθέσεων στις υποδομές της, η οικονομία άρχισε να ανακάμπτει στις αρχές του 2023, κατά 2,4% σε τριμηνιαία βάση, το πρώτο τρίμηνο, ενώ συνέχισε να αναπτύσσεται και κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Το ΔΝΤ βλέπει συνολική ανάπτυξη 1-3% για το 2023, με κάποιο ανοδικό κίνδυνο. Η ανάκαμψη αποδίδεται στην αυξημένη ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών κατά τη διάρκεια του πολέμου, η οποία υποστηρίζεται από την ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης και τη βελτίωση του καταναλωτικού και επιχειρηματικού κλίματος!

Η αγορά συναλλάγματος παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερή, υποβοηθούμενη από τη σημαντική διεθνή χρηματοδοτική στήριξη. Παρά τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις, η διάρκεια και η ένταση του πολέμου συνιστούν σημαντικό κίνδυνο για τις οικονομικές προοπτικές. Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές εξαρτώνται από την έκβαση του πολέμου, την κλίμακα των δαπανών ανασυγκρότησης, την επιστροφή των μεταναστών, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις προοπτικές ένταξης στην ΕΕ, αναφέρει το ΔΝΤ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments