Διεθνή

Μακρόν στη διάσκεψη για τη Γάζα: «Πρέπει να δημιουργήσουμε χώρο για να δράσουμε μέσα στη Γάζα» [vid]

Μακρόν στη διάσκεψη για τη Γάζα: «Πρέπει να δημιουργήσουμε χώρο για να δράσουμε μέσα στη Γάζα» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: news.makedonias.gr//Ο κ. Μακρόν υπογράμμισε ότι πρέπει επίσης να εργαστούμε για μια εκεχειρία στην περιοχή. «Πρέπει να δημιουργήσουμε χώρο για να δράσουμε μέσα στη Γάζα» τόνισε.

Στην ανάγκη επίτευξης συμφωνίας άμεσα για μια ανθρωπιστική παύση στη Γάζα στάθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διεθνή ανθρωπιστική διάσκεψη για τη Γάζα στο Παρίσι.

Ο κ. Μακρόν υπογράμμισε ότι πρέπει επίσης να εργαστούμε για μια εκεχειρία στην περιοχή. «Πρέπει να δημιουργήσουμε χώρο για να δράσουμε μέσα στη Γάζα» τόνισε.

Ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην άμυνα, προστατεύοντας όμως στους αμάχους. Όπως είπε, «η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία δεν σημαίνει ότι θα χάσουμε τις αξίες μας για την ανθρώπινη ζωή και τη δημοκρατία».

Ανέφερε επίσης ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.

Είπε επίσης ότι, σε δεύτερο χρόνο, «χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί ότι καμία άλλη τρομοκρατική ομάδα δεν θα έχει τα εφόδια και την οικονομική ενίσχυση» για να πραγματοποιήσει επιθέσεις από αυτές της Χαμάς.

Ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι «πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας», επισημαίνοντας ότι η Μέση Ανατολή ήταν πάντα μια ταραχώδης περιοχή.

Τάχθηκε, δε, υπέρ της λύσης των δύο κρατών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments