Διεθνή

Υπουργείο Εξωτερικών: Ελληνική οικογένεια διέφυγε από τη Γάζα μέσω της διάβασης της Ράφα [vid]

Υπουργείο Εξωτερικών: Ελληνική οικογένεια διέφυγε από τη Γάζα μέσω της διάβασης της Ράφα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών, οικογένεια επτά ατόμων που διέμενε στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας, διήλθε σήμερα Κυριακή από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα.

Διέμενε στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την ασφαλή διέλευση των Ελλήνων πολιτών και μελών της οικογένειάς τους

Κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών, οικογένεια επτά ατόμων που διέμενε στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας, διήλθε σήμερα Κυριακή από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα.

Όπως τονίζει το ΥΠΕΞ, οι πέντε Έλληνες πολίτες και οι συγγενείς τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η  μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Νετανιάχου: Προσφέραμε καύσιμα στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας, αλλά τα αρνήθηκαν [vid]

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ προσέφερε καύσιμα στο νοσοκομείο αλ Σίφα της Γάζας, το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του αφού εξαντλήθηκαν τα καύσιμά του, όμως οι μαχητές αρνήθηκαν να τα παραλάβουν.

Ο Νετανιάχου απαντούσε σε ερώτηση του αμερικανικού δικτύου NBC News αν οι ισραηλινοί ισχυρισμοί πως η Χαμάς έχει θέση διοίκησης κάτω από το κύριο νοσοκομείο της Γάζας δικαιολογούν το να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ασθενών και μωρών.

«Αντίθετα, στην πραγματικότητα προσφερθήκαμε, χθες βράδυ, να τους δώσουμε αρκετά καύσιμα για να λειτουργήσουν το νοσοκομείο, να λειτουργήσουν τις θερμοκοιτίδες και ούτω καθεξής, επειδή δεν έχουμε καμία απολύτως μάχη με τους ασθενείς ή τους αμάχους», είπε ο Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως είναι έτοιμος να απομακρύνει μωρά από το αλ Σίφα σήμερα, όμως Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως άνθρωποι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι μέσα στο νοσοκομείο, με τρία νεογέννητα νεκρά και δεκάδες σε κίνδυνο λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι συγκρούσεις μαίνονται σε κοντινή απόσταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments