Πολιτική

Ο Κασσελάκης οικοδομεί τον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης οικοδομεί τον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364158] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τροποποιήσεις ακόμη και στα κομματικά σύμβολα εξετάζει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η θυελλώδης διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σηματοδότησε το τέλος της μέχρι τώρα εποχής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον αρχηγό του κόμματος Στέφανο Κασελάκη να διακόπτει κάθε σχέση με το λεγόμενο ιστορικό στέλεχος και δύο βουλευτές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέλκα, να γνωστοποιούν σήμερα με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής την ανεξαρτητοποίησή τους από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί η καταληκτική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία ζητούσε από τους δυο βουλευτές -οι οποίοι νωρίτερα δημοσιοποίησαν κείμενο για την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ- να τιμήσουν τον κώδικα δεοντολογίας του κόμματος και να επιστρέψουν τις έδρες στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν, ενώ το ίδιο ζήτησε να πράξει και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου που επίσης έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη νέα ηγεσία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται αποφασισμένος να απελευθερωθεί από την κομματική ιδιότητα της “ομπρέλας” που θεωρεί ως “βαρίδι” και να προχωρήσει στη δεύτερη φάση του σχεδίου πλήρους αναδιάρθρωσης του Κουμουνδούρου.

Εφτά μήνες πριν από τις επόμενες ευρωεκλογές, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα κινητοποιήσει αφενός τη βάση των μελών του κόμματος που τον ψήφισαν στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες και αφετέρου, θα επιδιώξει να αναδειχθεί αδιαμφισβήτητος ηγέτης στο επόμενο συνέδριο του κόμματος που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του επόμενου έτους.

Στόχος του, να δώσει ακόμα μία έμμεση απάντηση στους μέχρι πρότινος επικριτές του -και εσχάτως αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ- που θεωρούν ότι μέχρι τη μάχη για την ευρωβουλή θα έχει κλείσει ο πολιτικός του κύκλος.

Οι προθέσεις του αναμένεται να καταδειχθούν για πρώτη φορά από το πρόσωπο που αναμένεται να προτείνει στον κατάλογο των υποψηφίων ευρωβουλευτών, ενώ φέρεται να γίνεται λόγος ακόμη και για ένα ιδιότυπο κομματικό “ΑΣΕΠ”, και την έναρξη ενός νέου μοντέλου επιλογής προσωπικού.

Πρόσωπα που αποτελούν τακτικούς συνομιλητές του δεν αποκλείουν ακόμα και ευρύτερες αλλαγές, όχι μόνο στη φυσιογνωμία του, αλλά και ένα ριζικό «ρεκτιφιέ» τόσο στο όνομα του κόμματος, όσο και στα σύμβολα που αναμένεται να ανανεωθούν και να παραπέμπουν σε ελληνική εκδοχή του αμερικανικού Κόμματος Δημοκρατικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments