Πολιτική

Τσακαλώτος για Κασσελάκη: Δεν μπορείς να μιλάς απευθείας με τον λαό, αν δεν παράγεις πολιτική

Τσακαλώτος για Κασσελάκη: Δεν μπορείς να μιλάς απευθείας με τον λαό, αν δεν παράγεις πολιτική

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΥΠΟΙΚ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Ο Τσίπρας έπρεπε να είχε πάρει θέση»

Για συναισθηματική, αλλά και για βαθύτατα πολιτική στιγμή, μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, αναφερόμενος στην αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημείωσε, δεν θέλει να κοιτάζει πίσω, αλλά να μιλάει μόνο για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ιδεολογία» και ότι δεν αρκεί μόνο ο «αντιμητσοτακικός λόγος». Είναι παράξενο να κάνεις πολιτική χωρίς ανάλυση, είπε, «καρφώνοντας» τον Στέφανο Κασσελάκη ότι μπορεί να τον κατηγορήσει για… θεωρητικό. Επ’ αυτού, μάλιστα, υπογράμμισε ότι δεν μπορείς να μιλάς απευθείας με τον λαό (σ.σ. όπως επιδιώκει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς να υπάρχει η παραγωγή πολιτικής και η ανάλυση της πολιτικής.

Εξ αρχής, εκτίμησε ο κ. Τσακαλώτος, φάνηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα. Όπως είπε, ο κ. Κασσελάκης καταργεί τα ενδιάμεσα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έδειξε με την πρότασή του για δημοψήφισμα επί των διαγραφών από τη βάση του κόμματος. Ο επικεφαλής της «Ομπρέλας» τόνισε ακόμη ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεχίσει την στροφή προς το πολιτικό Κέντρο, που είχε ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά «χωρίς να έχει τα χαρίσματα» του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε πάρει θέση, με την οποία θα ξεκαθάριζε ότι δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο, αλλά και ότι δεν θα αφήσει κανέναν να υπονομεύσει το κόμμα.

Αναγνώρισε, δε, ότι τον ενδιαφέρει η διακυβέρνηση του τόπου και ότι ο στόχος της «Ομπρέλας» είναι να συγκροτήσει ένα μπλοκ δυνάμεων, που θα διεκδικήσει να κυβερνήσει τη χώρα. «Αυτό θέλω να συζητήσω με όλα τα κομμάτια της Αριστεράς, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για πιθανές συνεργασίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν απέκλεισε συζητήσεις ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ. «Δεν θ’ αρχίσουμε πόλεμο “τι κακός που είναι ο Κασσελάκης και τα στελέχη του”» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ είπε ότι, αν αποχωρήσει η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, ασφαλώς και θα συζητήσει και μαζί τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments