Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι-Ερντογάν για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι-Ερντογάν για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Πηγή Φωτογραφίας: radar.gr, Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  το κυριότερο θέμα που συζήτησαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ήταν η κρίση στη Μέση Ανατολή.

Η Τζόρτζια Μελόνι πληροφόρησε τον συνομιλητή της σχετικά με τις ανθρωπιστικές βοήθειες της Ιταλίας

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  το κυριότερο θέμα που συζήτησαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ήταν η κρίση στη Μέση Ανατολή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης για την επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, “η Τζόρτζια Μελόνι ευχήθηκε να υπάρξει γρήγορη αποκλιμάκωση της σύρραξης, η οποία δεν πρέπει να διευρυνθεί στην υπόλοιπη περιοχή, και υπογράμμισε τον βασικής σημασίας ρόλο της Τουρκίας, στο πλαίσιο αυτό”.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι δυο ηγέτες επιβεβαίωσαν την βούλησή τους να συμβάλουν στην ασφάλεια και στην σταθερότητα, σε αυτή την δύσκολη φάση για την περιοχή» Η Ιταλία επανέλαβε την θέση της για άμεση απελευθέρωση των ομήρων από την Χαμάς και για ανθρωπιστικές παύσεις υπέρ του άμαχου πληθυσμού της Γάζας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, “η Τζόρτζια Μελόνι πληροφόρησε τον συνομιλητή της σχετικά με τις ανθρωπιστικές βοήθειες της Ιταλίας, οι οποίες έφτασαν στον προορισμό τους μέσω Αιγύπτου, και για τις πιθανές νέες πρωτοβουλίες υπέρ του άμαχου πληθυσμού της Γάζας”.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, τέλος, έκανε γνωστό ότι “οι δυο ηγέτες υπογράμμισαν την σημασία του να διατηρηθεί στενός συντονισμός σχετικά με την εξέλιξη της κρίσης ενώ εκφράσθηκε η προσδοκία να μπορέσει να προκύψει, σύντομα, ευκαιρία για μια νέα συνάντηση”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments