Πολιτική

Κουτσούμπας: Η πρόταση που καταθέτουμε είναι μόνο ένα μέρος της εκπλήρωσης χρέους που έχουμε αναλάβει

Κουτσούμπας: Η πρόταση που καταθέτουμε είναι μόνο ένα μέρος της εκπλήρωσης χρέους που έχουμε αναλάβει

Πηγή Φωτογραφίας: [365041] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Η πρόταση που καταθέτουμε για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, είναι μόνο ένα μέρος της εκπλήρωσης χρέους που έχουμε αναλάβει», δήλωσε στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Η πρόταση που καταθέτουμε για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, είναι μόνο ένα μέρος της εκπλήρωσης χρέους που έχουμε αναλάβει», δήλωσε στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την διάρκεια της συζήτησης για την Εξεταστική που κατέθεσε το ΚΚΕ. Ο γενικός γραμματέας, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση μετά την περιπέτεια της υγείας του, δήλωσε ότι πρέπει να αναδειχθούν οι αιτίες και οι ένοχοι του εγκλήματος, όπως είπε, των Τεμπών.

«Επιμένουμε να διερευνηθούν όλες οι ποινικές ευθύνες υπουργών», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι σήμερα όλα τα κόμματα πρέπει να πάρουν σαφή θέση στην πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. Όπως είπε, με την πρόταση του, δίνεται η δυνατότητα να εξεταστεί κάθε πτυχή του ζητήματος και μπορεί να προκύψουν οι ευθύνες όλων, πολιτικών ή μη.

Ο κ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι ήταν «απαράδεκτες και κυνικές» και διερωτήθηκε εφόσον δήλωσε ο υπουργός ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τη τραγωδία των Τεμπών γιατί τότε υπερψηφίζετε την πρόταση του ΚΚΕ. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας τους ευθύνες και για την περίοδο της δικής τους διακυβέρνησης. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, ανέφερε ότι γυρίζουν την πλάτη τους στα αιτήματα των οικογενειών των θυμάτων που ζητούν η διερεύνηση του δυστυχήματος να έχει βάθος 15ετίας. «Προφανώς έχετε λερωμένη την φωλιά σας με την πολιτική που υπηρετήσατε», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, όπως είπε, από την πλευρά τους θα υπερψηφίσουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής και θα υποστηρίξουν όποια άλλη αντίστοιχη διαδικασία κατατεθεί. «Να αφήσουν πίσω τα μικροκομματικά παιχνίδια», συμπλήρωσε.

Τέλος, ανέφερε ότι το ΚΚΕ, είναι εδώ για να χαλάσει τα σχέδια σε όλους όσοι επιδιώκουν τη συγκάλυψη και τον αποπροσανατολισμό, είναι εδώ για να μείνει υψηλά στην ατζέντα η τραγωδία των Τεμπών και να διερευνηθεί ώστε να ακουστεί η αλήθεια και να βγουν στην επιφάνεια όσα περισσότερα γίνεται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments