Πολιτική

Η πολιτική επανάκαμψη του Αλέξη Τσίπρα

Η πολιτική επανάκαμψη του Αλέξη Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως επανακάμπτει διακριτικά αλλά δυναμικά στα τεκταινόμενα της Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ένα μπαράζ συναντήσεων τις τελευταίες 48 ώρες που έστειλαν μηνύματα σε όλες τις πλευρές. Ενώ πολλοί το βλέπουν ως μια προσπάθεια να σταματήσει η αποχώρηση υψηλόβαθμων στελεχών, υπάρχει επίσης ένα σαφές μήνυμα προς την ηγετική πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση στην πιστή τήρηση του καταστατικού του κόμματος και στην ανάπτυξη ενός πολιτικού σχεδίου από τις εσωτερικές δομές της Κουμουνδούρου.

Η “επιχείρηση ενότητα” φαίνεται να έχει ξεκινήσει, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκβασή της. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασης και έστειλε μήνυμα τόσο προς τον κ. Σ. Κασσελάκη όσο και προς την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου.

Πολλά μέλη και βουλευτές του κόμματος ζητούσαν την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού πριν από την απόσχιση της “Ομπρέλας”.

Η πρώτη παρέμβαση ήρθε προχθές μετά από συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι κύριο μέλημά του είναι η ενότητα του κόμματος, για την οποία χτύπησε το σχετικό “καμπανάκι”.

Έτσι, το πρώτο “καμπανάκι” απευθυνόταν στον Στέφανο Κασσελάκη.  Τον καλούσε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, για να διατηρηθεί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, προϋπόθεση είναι η πιστή τήρηση του καταστατικού του κόμματος, η ανάπτυξη ενός εξωστρεφούς πολιτικού προγράμματος από τα κομματικά όργανα και η λειτουργία των οργάνων χωρίς αποκλεισμούς και με άνοιγμα προς όλες τις απόψεις.

Πρόσφατα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε μια εντελώς διαφορετική τακτική, ερχόμενος σε ανοιχτή αντιπαράθεση με ηγετικά στελέχη του κόμματος και οδηγώντας τα ιστορικά στελέχη στην πόρτα της εξόδου με τον δικό του τρόπο.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Νάσου Ηλιόπουλου πραγματοποιήθηκε πριν από τη σημαντική συνάντηση των “6+6” μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η κατάσταση παραμένει ρευστή, με την Έφη Αχτσιόγλου να βρίσκεται με το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ και με το άλλο εκτός του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς.  

Οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με κορυφαία στελέχη του κόμματος ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που είχε με τον Διονύση Τεμπονέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες επικεντρώθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Δ. Τεμπονέρα να φέρεται να παραμένει στο κόμμα τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο συνέδριο.

Με όλες αυτές τις κινήσεις ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υπενθυμίσει την πολιτική παρουσία του, έχοντας, στην παρούσα συγκυρία, ως πρωταρχική μέριμνα τη διαφύλαξη της ενότητας του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments