Πολιτική

Κωνσταντινόπουλος: Ο Ανδρουλάκης θα κριθεί στις ευρωεκλογές -Οι αλλαγές για να έρθει η νίκη

Κωνσταντινόπουλος: Ο Ανδρουλάκης θα κριθεί στις ευρωεκλογές -Οι αλλαγές για να έρθει η νίκη

Πηγή Φωτογραφίας: [363979] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αιχμές για την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ άφησε στην Κεντρική Επιτροπή ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ έθεσε στις ευρωεκλογές τον πήχη όπου θα κριθεί το κόμμα και ο Νίκος Ανδρουλάκης καθώς και τις προϋποθέσεις για τη νίκη.

«Η δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές είναι στόχος που μας τον έστρωσε με ροδοπέταλα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα το ζητούμενο είναι αν το ποσοστό θα μας δώσει σήμα προοπτικής για το μέλλον ή όχι. Όσοι αυτό δεν το πιστέψουμε, δεν θα μπορέσουμε και να το καταφέρουμε» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «ο κόσμος θέλει στόχους για να σε ακολουθήσει. Αν κάποιοι δουν το παραπάνω ως εσωκομματική τρικλοποδιά, τους λέω ότι οι προσδοκίες του κόσμου είναι αυτές. Βάλεις ή δεν βάλεις τον πήχη, με αυτό θα κριθείς».

Τόνισε μάλιστα ότι «ευθύνη της ηγεσίας είναι, να ακούσει, να σταθμίσει και να αποφασίσει ή (ακόμη καλύτερα) να συναποφασίσει τη στρατηγική της παράταξης και να την οδηγήσει στη νίκη. Όλοι κατανοούμε ότι ο πρόεδρος δεν θα κριθεί από 301 άτομα της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά τον κόσμο που θα ψηφίσει στις Ευρωεκλογές».

«Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, τώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάνει αντί να κερδίζει, τώρα το ΠΑΣΟΚ προβάλλει ξανά ως ελπιδοφόρα εναλλακτική προοπτική. Οι δημοσκοπήσεις είναι ευνοϊκές (αν και προσωπικά θα τις ήθελα καλύτερες), καλύτερη όμως είναι η κάλπη. Oι ευρωεκλογές είναι μια σπουδαία ευκαιρία για την παράταξή μας ώστε να καταγράψει υψηλά ποσοστά, κερδίζοντας επάξια την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνοντας πίσω μακράν το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε με έμφαση.

Κωνσταντινόπουλος: Διεύρυνση με μοντέλο Χάρη Δούκα, όχι με γεννίτσαρους

Ως προς την διεύρυνση, ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε πως η επιλογή Ανδρουλάκη για τον Χ. Δούκα ήταν νικηφόρα και πρότεινε να ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο και ενόψει ευρωεκλογών. «Για να μας ψηφίσει ο κόσμος δε χρειάζεται να στείλουμε κάλεσμα σε γενίτσαρους (όπως είχε πει ο Πρόεδρος) και γυρολόγους, αλλά να πορευτούμε με στελέχη που έχουμε στο κόμμα, όπως ο Χάρης Δούκας και υπάρχουν στην κοινωνία» υπογράμμισε και πρόσθεσε με νόημα: «Αν επιχειρήσουμε σε αυτή τη φάση να μιμηθούμε τον Τσίπρα που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα «super market», θα το πληρώσουμε, όπως το πληρώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζει εικόνα διάλυσης. Ας μάθουμε από τα λάθη των άλλων, δεν είναι κακό».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να πάει καλύτερα στις εθνικές εκλογές ενώ επέκρινε την καμπάνια και το μήνυμα που έστειλε, λέγοντας ότι είχε ελάχιστη απήχηση στα αστικά κέντρα.

Επίσης επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε όρθιο «η στρατηγική «ΟΧΙ ΝΔ – ΟΧΙ ΣΥΡΙΖΑ», που όμως λοιδορήθηκε, όχι μόνο από τα ΜΜΕ, αλλά και από πολλούς εντός κόμματος. Έστειλε ένα μήνυμα ενός τρίτου πόλου, που το ήθελε ο κόσμος».

Επέμεινε στην επιλογή προσώπων που απαιτείται μεγάλη προσοχή ενώ έκανε λόγο για αντιφάσεις στην λειτουργία του ΠΑΣΟΚ.

«Η σκληρή κριτική μας για το Επιτελικό Κράτος του Μαξίμου είναι απόλυτα σωστή, αλλά πρέπει να συνοδεύεται με πράξεις αντίστοιχες στο κόμμα μας και την λειτουργία του, για να είμαστε αξιόπιστοι στο στελεχιακό δυναμικό, αλλά και στον κόσμο» είπε με νόημα.

Ο βουλευτής Αρκαδίας ζήτησε να γίνουν άμεσα σημαντικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ ώστε να είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα, προτείνοντας:

Πολιτικές και προτεραιότητες με βάση τις ανάγκες του κόσμου. Διάλογος με κοινωνικές ομάδες, επεξεργασία θέσεων. Ισχυρό πολιτικό κέντρο (κόμμα και Κ.Ο.) και λειτουργία σε καθημερινή βάση, που θα δημιουργεί γεγονότα και δεν θα τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Ενεργοποίηση επιστημόνων και τεχνοκρατών μέσω ΙΣΤΑΜΕ. Ουσιαστική λειτουργία θεσμικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ και αξιοποίηση του συνόλου του στελεχιακού δυναμικού μας. Επίσης επέκρινε την κοινή διαρροή ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση Ανδρουλάκη με Κασσελάκη. «Τι μήνυμα θέλαμε να στείλουμε; Διακρίναμε στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη κάποια αξιοπιστία; Κάποιο κοινό μέλλον; Είμαι σίγουρος ότι ΟΧΙ! Μια ωραία ιδέα, που κατέληξε μέσα σε ένα 24ωρο στα γνωστά αποτελέσματα» επεσήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments