Αθλητισμός

Η Ισπανία κέρδισε 3-1 την Γεωργία αλλά τραυματίστηκε ο Γκάβι με ρήξη χιαστού

Η Ισπανία κέρδισε 3-1 την Γεωργία αλλά τραυματίστηκε ο Γκάβι με ρήξη χιαστού

Πηγή Φωτογραφίας: [1/2]Soccer Football - Euro 2024 Qualifier - Group A - Spain v Georgia - Estadio Jose Zorrilla, Valladolid, Spain - November 19, 2023 Spain's Robin Le Normand celebrates scoring their first goal REUTERS/Juan Medina Acquire Licensing Rights

Δυνατά μπήκε η Ισπανία στο ματς με τον Λε Νορμάν μόλις στο 4ο λεπτό να ανοίγει το σκορ.

Με τριάρα επί της Γεωργίας, η Ισπανία εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο (3-1), ωστόσο έχασε για το Euro τον Γκάβι ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη ρήξη χιαστού. Μάλιστα, η ισπανική Ομοσπονδία έχει ενημερώσει την Μπαρτσελόνα για την κατάσταση του 19χρονου, ο οποίος αύριο (20/11) θα υποβληθεί σε περισσότερα εξετάσεις στη Βαρκελώνη και δεδομένο είναι ότι θα λείψει για αρκετό καιρό από τους αγωνιστικούς χώρους. Από την άλλη, η Σκωτία έπεσε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης για το Euro 2024 μετά το… χορταστικό 3-3 με την Νορβηγία, τερματίζοντας στη 2η θέση του 1ο ομίλου.

Εκτός συνέχειας η Νορβηγία των Χάαλαντ, Έντεγκααρντ, Σολμπάκεν, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να βλέπει όλο το παιχνίδι από τον πάγκο, ενώ οι Σκανδιναβοί δεν θα συμμετέχουν στα playoffs για την πρόκριση στο Euro της Γερμανίας, μένοντας εκτός από άλλη μία μεγάλη διοργάνωση.

Η βαθμολογία:

  • Ισπανία-Γεωργία 3-1, Σκωτία-Νορβηγία 3-3
  • Τα αποτελέσματα:
  • Ισπανία-Γεωργία 3-1
  • (4’ Λε Νορμάν, 55’ Φεράν Τόρες, 72’ αυτ. Λοχοσβίλι – 10’ Κβαρατσκέλια)
  • Σκωτία-Νορβηγία 3-3
  • (13′ ΜακΓκίν, 33′ αυτ. Έντεγκααρντ, 59′ Άρμστρονγκ – 3′ Ντονούμ, 20′ Λάρσεν, 86′ Ελιουνούσι)

Το ματς

Δυνατά μπήκε η Ισπανία στο ματς με τον Λε Νορμάν μόλις στο 4ο λεπτό να ανοίγει το σκορ. Η Γεωργία αντέδρασε ωστόσο γρήγορα και ο Κβαρατσκέλια στο 10’ έγραψε το 1-1. Ωστόσο, στο 26ο λεπτό ο Γκάβι βγήκε αναγκαστική αλλαγή καθώς του γύρισε το γόνατο και αποχώρησε από το παιχνίδι κλαίγοντας, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν ρήξη χιαστού. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό, με τους Ισπανούς να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ από την άλλη οι Γεωργιανοί έπαιζαν κυρίως στις αντεπιθέσεις. Ο Φεράν Τόρες όμως «χτύπησε» στο 55’ και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του γράφοντας το 2-1 και έδειξε στην κάμερα και μια φανέλα με το όνομα του Γκάβι, αφιερώνοντας το γκολ στον συμπαίκτη του. Η «φούρια ρόχα» στην συνέχεια πίεζε την αντίπαλη εστία, με την Γεωργία να μην μπορεί να κάνει και πολλά. Κάπως έτσι ήρθε και το τρίτο γκολ, στο 72ο λεπτό με τον Γιαμάλ να κάνει την σέντρα και ο Λοχοσβίλι στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-1. Η Γεωργία έπαιζε στις αντεπιθέσεις εκεί που όμως γινόταν αρκετά επικίνδυνη και έχοντας μπροστάρη τον Κβαρατσκέλια προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να μειώσει. Ωστόσο, το σκορ παρέμεινε μέχρι το φινάλε, με την Ισπανία απλά να κλειδώνει την πρωτιά στον όμιλο.

Στο άλλο παιχνίδι, η Σκωτία και η Νορβηγία ήρθαν ισόπαλες 3-3 σε ένα χορταστικό παιχνίδι και οι γηπεδούχοι πέρασαν ως δεύτεροι. Ο Ντονούμ μόλις στο 3’ άνοιξε το σκορ για τους Νορβηγούς, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 13’ από την άσπρη βούλα με τον ΜακΓκίν. Ο Λάρσεν στο 20’ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Νορβηγία κάνοντας το 2-1, ενώ ο Έντεγκααρντστο 33’ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-2. Ο Άρμστρονγκ στο 59’ έγραψε το 3-2, ωστόσο την τελευταία λέξη στο παιχνίδι την είπε η Νορβηγία, με τον Ελιουνούσι στο 86’ να διαμορφώνει το τελικό 3-3. Αυτό το αποτέλεσμα, μάλιστα, φέρνει την Σκωτία στο… τρίτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης του Euro 2024, με την Αυστρία να ανεβαίνει στο δεύτερο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments