Πολιτική

Άδωνις: Αγωνιζόμαστε για τη δικαιοσύνη στην αγορά εργασίας [vid]

Άδωνις: Αγωνιζόμαστε για τη δικαιοσύνη στην αγορά εργασίας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Την προσήλωσή του στον αγώνα για τη μέγιστη δυνατή εργασιακή δικαιοσύνη διατυπώνει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρεται, επίσης, στις προόδους που έχουν ήδη σημειωθεί και που πρόκειται να συντελεστούν στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Καταπολεμούμε την ανεργία με σύγχρονα μέσα

Την προσήλωσή του στον αγώνα για τη μέγιστη δυνατή εργασιακή δικαιοσύνη διατυπώνει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρεται, επίσης, στις προόδους που έχουν ήδη σημειωθεί και που πρόκειται να συντελεστούν στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Συγκεκριμένα, απευθύνοντας χαιρετισμό στη Διεθνή Διάσκεψη για την καταπολέμηση των ανισοτήτων στην εργασία, με θέμα «Ο ρόλος του κοινωνικού διαλόγου και των θεσμών του στην καταπολέμηση των ανισοτήτων στον κόσμο της εργασίας», ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τονίζει πως «στο μέτρο που με αφορά, το Υπουργείο Εργασίας θα είναι απολύτως «ανοιχτό» για σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μαζί πολιτικές, που στο τέλος θα φέρουν περισσότερη δικαιοσύνη στην αγορά εργασίας. Γιατί η ανισότητα είναι απλώς μια λέξη που πολλές φορές δεν λέει τίποτα. Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη στην αγορά εργασίας. Θέλουμε σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που δυστυχώς ο πληθωρισμός έχει πλήξει πάρα πολύ τα εισοδήματα κυρίως των ευάλωτων ανθρώπων να βρούμε τους τρόπους να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους και να τους προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη ποιότητα ζωής για αυτούς και τα παιδιά τους».

Σχετικά με την εν γένει καταπολέμηση της ανεργίας στη χώρα μας, υπενθυμίζεται ότι αυτή έχει μειωθεί αποφασιστικά κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών.

«Η Ελλάδα έχει κάνει μια μεγάλη πρόοδο», υπενθυμίζει ο Άδωνις, δεδομένου ότι «πριν από 4 χρόνια, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την Πρωθυπουργία της χώρας, η Ελλάδα είχε ποσοστό ανεργίας στο 17,6% ενώ σήμερα είμαστε στο 10%. (…) Οι οικονομικές προβλέψεις για την επόμενη τριετία είναι καλές και πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε στο τέλος της παρούσης θητείας της Κυβερνήσεως τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον ρυθμό της ανεργίας».

Αναφερόμενος, πιο ειδικά, στην ανεργία μεταξύ των νέων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισημαίνει πως «είχαμε σημαντική πρόοδο στην πτώση της ανεργίας των νέων. Ήμασταν πρώτοι με μεγάλη διαφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαμε φτάσει κάποτε ακόμα και το 60%. Σήμερα είμαστε κάτω από το 20%, είμαστε στην 9η θέση από το τέλος, το οποίο είναι μια μεγάλη πρόοδος που ο ελληνικός λαός με πολλές θυσίες κατάφερε να κάνει και πιστεύω ότι η Κυβέρνηση έχει παίξει το ρόλο της με τον τρόπο που χειρίζεται τα δημόσια και οικονομικά της χώρας».

Σε σχέση, τέλος, με τα νέα δεδομένα που εισάγει η τεχνητή νοημοσύνη στην αγορά εργασίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρεται στα σύγχρονα μέσα του Υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας.

«Σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μεγάλα προγράμματα για το «reskilling» και το «upskilling» της αγοράς εργασίας της Ελλάδος και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Καββαθά, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, διότι έχει παίξει ρόλο σε αυτή τη συνεργασία. Η ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη συζήτηση, και μάλιστα τώρα έχουμε ξεκινήσει και καινούρια προγράμματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ά. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments