Πολιτική

Καιρίδης – Gregori: Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου

Καιρίδης – Gregori: Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου
Ο σκοπός της αναθεώρησης του επιχειρηματικού πλάνου είναι η συνέχεια της πολυετούς και παραγωγικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η αναθεώρηση του επιχειρησιακού πλάνου 2024 τέθηκε επί τάπητος κατά τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη και της Εκτελεστικής Διευθύντριας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου (EUAA), Nina Gregori, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο σκοπός της αναθεώρησης του επιχειρηματικού πλάνου είναι η συνέχεια της πολυετούς και παραγωγικής συνεργασίας των δύο πλευρών. Κατά τη συνάντηση των Καιρίδη και Gregori επιβεβαιώθηκε η πρόθεση αμφοτέρων να υπάρξει συνέχεια και επέκταση της συνεργασίας, καθώς η Ελλάδα διαθέτει μια από τις πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές διαδικασίες ασύλου στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕUAA (πρώην EASO) ξεκίνησε την επιχειρησιακή της δράση στην Ελλάδα το 2015 και έκτοτε έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της στους τομείς του ασύλου, της υποδοχής αιτούντων άσυλο και της διαχείρισης των ασυνόδευτων ανηλίκων και ευάλωτων ατόμων. Η αποστολή της EUAA αριθμεί σήμερα 388 υπαλλήλους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τις αρμόδιες εθνικές αρχές.

Η Ελλάδα παραμένει η χώρα της Ε.Ε. στην οποία η EUAA έχει τη μεγαλύτερη παρουσία από κάθε άλλο κράτος – μέλος. Η παρουσία αυτή θα ενισχυθεί στο προσεχές μέλλον με περισσότερες από 100 νέες προσλήψεις.

Η αύξηση της ευρωπαϊκής παρουσίας, σε προσωπικό και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αποτελεί απόδειξη της στενής συνεργασίας της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού και απαντά, με τον καλύτερο τρόπο, σε όσους έσπευσαν να μιλήσουν για «αποχώρηση» κάποιων εξ αυτών, όπως ο FRONTEX, το περασμένο καλοκαίρι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments