Πολιτική

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Σούνακ

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Σούνακ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Το επίμαχο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί μια διαμάχη αιώνων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να συζητήσει για τα επίμαχα Γλυπτά με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ

Το επίμαχο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί μια διαμάχη αιώνων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να συζητήσει για τα επίμαχα Γλυπτά με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα, καθώς παραμένουν κωλύματα στις διαπραγματεύσεις για την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού θα επικεντρωθεί κυρίως στην προώθηση της ελληνικής οικονομίας, η οποία πρόσφατα ανέκτησε την επενδυτική θέση που έχασε πριν από 13 χρόνια και αναπτύσσεται ταχύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει επίσης με επενδυτές τη Δευτέρα σε συνέδριο που διοργανώνουν η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αθηνών και θα αναφερθεί στις επενδυτικές ευκαιρίες και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο Αλέξης Πατέλης, ο οποίος θα αναφερθεί επίσης κατά τη διάρκεια συζήτησης, στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments