Πολιτική

Ζήτημα ημερών η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Ζήτημα ημερών η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Οι αποχωρήσαντες θέλουν να προλάβουν τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Τη στιγμή κατά την οποία το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύ και ο Στέφανος Κασσελάκης ελπίζει στο τέλος της εσωστρέφειας, μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου και του Δημήτρη Παπαδημούλη, οι διεργασίες για τη δημιουργία νέας Κ.Ο. κορυφώνονται. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Α. Χαρίτσης θα αναλάβει επικεφαλής, ενώ οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα θα προσχωρήσουν στην ομάδα των 9 βουλευτών, συγκροτώντας νέο πολιτικό φορέα.

Συγκεκριμένα, η ομάδα Αχτσιόγλου θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο για να επικυρώσει την προσχώρηση των Τσακαλώτου και Πέλκα και να σχηματίσει νέο κόμμα με 11 βουλευτές. Με τον τρόπο αυτό, ο κοινοβουλευτικός κανονισμός θα τους δώσει τη δυνατότητα να συγκροτήσουν νέα κοινοβουλευτική ομάδα με στόχο την παρουσία τους στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συναντήσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αναθερμαίνονται τόσο στην ομάδα “6+6” όσο και στην ομάδα “Ομπρέλα” για να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του πολιτικού “γάμου” μεταξύ των δύο ομάδων. Το όνομα της νέας πολιτικής ομάδας και το ποιος θα ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ισχυρές πληροφορίες αναφέρουν ότι για το τελευταίο προτείνεται ο Αλέξης Χαρίτσης, αλλά ο κ. Χαρίτσης δεν το διέψευσε, αλλά ούτε και το επιβεβαίωσε.

Επίσης, έντονη είναι η φημολογία ότι γραμματέας της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αναλάβει το διαζύγιο Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ αυξημένο ρόλο αναμένεται να αναλάβουν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος και Θεανώ Φωτίου, στελέχη με κυβερνητική εμπειρία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί σήμερα 36 βουλευτές, μόλις τέσσερις περισσότερους από το ΠΑΣΟΚ. Μέχρι στιγμής, 104 από τους 302 έχουν αποχωρήσει από την Κεντρική Επιτροπή και 18 από τους 42 έχουν αποχωρήσει από το Πολιτικό Γραφείο.

Ακόμη, νέες αποχωρήσεις προοιωνίζονται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οπότε αναμένεται να συνεδριάσει το Σάββατο το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ ανάμεσα στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τη νεολαία, όπως φάνηκε και στις εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments