Πολιτική

Λιγοστεύουν επικίνδυνα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Αποχώρηση και Παπαδημούλη

Λιγοστεύουν επικίνδυνα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Αποχώρηση και Παπαδημούλη

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τους 11 αριθμούν πλέον οι αποχωρήσαντες βουλευτές, που μπορούν να σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα.

Στους 11 φθάνουν πλέον οι αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, εάν οι εννέα βουλευτές της Ομάδας Αχτσιόγλου συμπορευθούν κοινοβουλευτικά με τους δύο αποσκιρτήσαντες βουλευτές της Ομπρέλας (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα), θα συγκροτήσουν αυτοδύναμη κοινοβουλευτική ομάδα εντός της παρούσας Βουλής.

Έτσι, τα «πάνω – κάτω» φέρνει η απόφαση ανεξαρτητοποίησης εννέα επιπλέον Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ερχόμενοι να ακολουθήσεων το παράδειγμα των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα. Με μία μόλις κίνηση, που συμπληρώνει τον μαγικό αριθμό 10+που απαιτείται για την ασυγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι αποχωρήσαντες «προσγειώνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε απόσταση αναπνοής, με μόλις τέσσερις βουλευτές διαφορά, από τον τρίτο κόμμα της Βουλής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η ρήξη της όμάδας Αχτσιόγλου με τους νεοπροεδρικούς και φαίνεται και είναι οριστική, μετά και την επίσκεψη στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα των Αλέξη Χαρίτση και Νάσου Ηλιόπουλου νωρίτερα για να ανακοινώσουν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρέδωσαν τις επιστολές ανεξαρτητοποίησης, όχι μόνο των ίδιων, αλλά και της ομάδας στην οποία συμμετέχουν, τη λεγόμενη «6+6».  Ειδικότερα οι 9 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν κατά αλφαβητική σειρά, Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζειμπεκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ και Χαρίτσης Αλέξης, αφήνουν «ορφανές» από «ροζ» έδρες την Α’Αθηνών, Ιωαννίνων, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Ροδόπης και Φλώρινας.

“Ο Κασσελάκης εκλέχθηκε δημοκρατικά αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά”

Ένα κείμενο γεμάτο βαριές αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη είναι η επιστολή των μελών και των στελεχών της Ομάδας Αχτσιόγλου, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι μπορεί να εκλέχθηκε δημοκρατικά, αλλά κινείται αντιδημοκρατικά.

“Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά. Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος. Ένδειξη αυτής της παθογένειας είναι οι θέσεις που εκφράζει ο Πρόεδρος για κρίσιμα ζητήματα, όπου με ευκολία τη μια μέρα δηλώνει την υποταγή του κόμματος στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και την άλλη ξεσπαθώνει ρητορικά,αλλά καθόλου πειστικά εναντίον τους”, τονίζουν χαρακτηριστικά.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις φήμες που κυκλοφορούσαν από νωρίς το πρωί περί επικείμενης αποχώρησής του.

Σε επιστολή του, το ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριτεράς αναφέρει πως “μόλις ενημέρωσα με επιστολή μου την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απόφασή μου να μην είμαι πλέον μέλος του κόμματος. Υπέβαλλα, επίσης, την παραίτησή μου από τη θέση του Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατέχω από τον Ιούλιο του 2014, μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και ομόφωνη στήριξη των Ευρωβουλευτών μας. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας μου στο Ευρωκοινοβούλιο, θα συνεχίσω να στηρίζω τις ιδέες και τις αξίες της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς, ως απλός υποστηρικτής, από τα μετόπισθεν, μακριά από αιρετά αξιώματα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments