Πολιτική

Αυγέρη: Η κυβέρνηση δεν έχει συγκροτημένη στρατηγική για τη σχέση με την Τουρκία

Αυγέρη: Η κυβέρνηση δεν έχει συγκροτημένη στρατηγική για τη σχέση με την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),«Είναι ανησυχητικό ότι στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει συγκροτημένη στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος, για τη σχέση μας με την Τουρκία», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη

Τι ανέφερε

«Είναι ανησυχητικό ότι στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει συγκροτημένη στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος, για τη σχέση μας με την Τουρκία», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1 FM», στον απόηχο των δηλώσεων Σαμαρά ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα «δεν είναι καλή ιδέα».

«Αυτή η απουσία στρατηγικής αποδεικνύεται ξανά και ξανά μετά το 2021. Στη ΝΔ χειρίζονται τη σχέση μας με την Τουρκία, με κριτήριο τις εσωτερικές ισορροπίες και τα εσωκομματικά τους παιχνίδια και όχι το συμφέρον της πατρίδας. Τη μία ο κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αποτελεί «εθνική εξαίρεση» και προσθέτει ότι ο πατριωτισμός είναι ξένη λέξη για εμάς, για να αλιεύσει ψήφους από ένα πιο «σκληρό» ακροατήριο. Την άλλη μιλά ο ίδιος για υποχωρήσεις για να προσεγγίσει άλλο ακροατήριο», σημείωσε η Δώρα Αυγέρη.

«Φαίνεται ότι μοιράζονται τους ρόλους με τον κ. Σαμαρά για να παίξουν αυτό το πολιτικό παιχνίδι, ότι δήθεν ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλει διάλογο, ενώ ο νυν πρωθυπουργός θέλει. Την ίδια στιγμή, το μήνυμα που εκπέμπεται προς τους εταίρους μας και την Τουρκία είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική που προωθεί αποφασιστικά τα συμφέροντα της πατρίδας, αλλά παίζει εσωκομματικά παιχνίδια», ανέφερε.

«Από την πλευρά μας, είμαστε ξεκάθαροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει σταθερά το διάλογο με την Τουρκία, στη βάση του διεθνούς δικαίου με σκοπό τη μείωση της έντασης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Με σαφείς κόκκινες γραμμές όμως και με σαφή προοπτική την επίλυση της διαφοράς μας στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», δήλωσε η Δώρα Αυγέρη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments