Διεθνή

Η συμπεριφορά του Σούνακ έκανε τον Πιρς Μόργκαν υπέρμαχο της επιστροφής των Γλυπτών

Η συμπεριφορά του Σούνακ έκανε τον Πιρς Μόργκαν υπέρμαχο της επιστροφής των Γλυπτών

Πηγή Φωτογραφίας: ellada24.gr, Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται ότι έκανε τον Πιρς Μόργκαν να αλλάξει γνώμη

Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται ότι έκανε τον Πιρς Μόργκαν να αλλάξει γνώμη

Ο Πιρς Μόργκαν, ένας από τους πιο γνωστούς παρουσιαστές στη Βρετανία, μέχρι την περασμένη Δευτέρα 27/11, ήταν κατά της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ωστόσο, η συμπεριφορά του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται ότι τον έκανε να αλλάξει γνώμη.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τη βρετανική κοινή γνώμη, η οποία έχει κάνει μεγάλη στροφή υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Πιρς Μόργκαν: Τι τον έκανε να αλλάξει γνώμη σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Μιλώντας στο Sky News Australia, ο Πιρς Μπόργκαν είπε ότι άλλαξε γνώμη και μάλιστα όπως τόνισε, έπαιξε ρόλο και το επιχείρημα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο BBC και το παράδειγμα με τη Μόνα Λίζα.

«Η συζήτηση σχετικά με το αν αυτοί οι ελληνικοί θησαυροί πρέπει να φύγουν ή να παραμείνουν, έχει διχάσει τη Βρετανία εδώ και δεκαετίες. Όσοι θέλουν να παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο ανησυχούν ότι αυτό θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Λένε ότι χώρες σε όλο τον κόσμο θα αρχίσουν να απαιτούν την επιστροφή των αποικιακών τους θησαυρών – αφήνοντας το Βρετανικό Μουσείο να μοιάζει με την τροπαιοθήκη της Τότεναμ», είπε αρχικά.

Μάλιστα, ανήρτησε στα social media του βίντεο με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο BBC.

Κάπως έτσι, ο Ρίσι Σούνακ, με την απρέπεια προς τον Έλληνα ομόλογό του, κατάφερε να στρέψει εναντίον του την κοινή γνώμη κι έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του να μην επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments