Διεθνή

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Νετανιάχου: Θα μείνει στην ιστορία ως «χασάπης της Γάζας»

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Νετανιάχου: Θα μείνει στην ιστορία ως «χασάπης της Γάζας»

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Turkey's President Tayyip Erdogan addresses lawmakers from his ruling AK Party at the Turkish Parliament in Ankara, Turkey October 11, 2023. Presidential Press Office/Handout via REUTERS/File Photo

Τη σκληρή επιθετική ρητορική κατά του Ισραήλ και κατά του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχίζει και σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας

Τη σκληρή επιθετική ρητορική κατά του Ισραήλ και κατά του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχίζει και σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας αυτήν την ώρα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

«Το Ισραήλ θα λογοδοτήσει ενώπιον του νόμου. Το όνομα του Νετανιάχου έχει ήδη μείνει στην ιστορία ως ο «χασάπης της Γάζας», ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι «βλέπουμε τις ανταλλαγές κρατουμένων και τις ανθρωπιστικές εντάσεις ως μια θετική εξέλιξη όσον αφορά την ανάσχεση της αιματοχυσίας».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε  τους Ισραηλινούς πως; «διέπραξαν γενοκτονία εναντίον δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, κόβοντας τους την τροφή, το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό και αφήνοντάς τους σε υπαίθριες φυλακές».

Παράλληλα, ο Ερντογάν σημείωσε ότι οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου και της κυβέρνησής του μείωσαν τις ελπίδες να μετατραπεί η ανθρωπιστική διακοπή σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός, ενώ ανακοίνωσε ότι το δεύτερο πλοίο που θα μεταφέρει συνολικά 1.500 τόνους υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας θα αναχωρήσει για τη Γάζα σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments