Πολιτική

Ο Κασσελάκης και η στρατηγική της έντασης

Ο Κασσελάκης και η στρατηγική της έντασης

Πηγή Φωτογραφίας: [365444] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σκληρή γλώσσα απέναντι στους αποσκιρτήσαντες και πρόωρη αποχώρηση από την Πολιτική Γραμματεία.

Με επίθεση στους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τηνομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.  Καθώς η συνεδρίαση γινόταν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Γερουσίας, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάποτε 149 βουλευτές, αλλά έκτοτε ο αριθμός τους μειώθηκε σε 145, 86, 71 και 47. 

«Με άλλα λόγια, χάσαμε το 68% της κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια. Προφανώς μέσα σε 9 χρόνια αλλάζει η χώρα. Αλλάζει και η κοινωνία. Δυστυχώς, το συμπέρασμα είναι ότι σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας. Μία απόσταση πολιτικής πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικών μεταβολών. Αυτή την πραγματικότητα καλείται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να την αναστρέψει”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σκληρή γλώσσα επεφύλασσε ο κ. Κασσελάκης για όσους και όσες αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου.

«Η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία είναι 47 βουλευτές, αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Μερικοί δεν σεβάστηκαν τον κώδικα δεοντολογίας να παραδώσουν τις έδρες τους. Για μήνες δεν βγήκαν να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Βάζουν τη φιλοδοξία τους πάνω από την κοινωνία. Αυτά τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι με το μέρος μας και η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους», υπογράμμισε αναφορικά με τους 11 βουλευτές της Ομάδας Αχτσιόγλου και της Ομπρέλας.

Ενδεικτική της “σκληρής γραμμής” που ακολουθεί ο κ. Κασσελάκης, μια τακτική που εδράζεται στην ένταση, είναι η στάση του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο κ. Κασσελάκης αποχώρησε από την αίθουσα στη διάρκεια της ομιλίας του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος ασκούσε σκληρή κριτική για τα τεκταινόμενα στο κόμμα, καθώς είχε ανελαστικό ραντεβού στις επτά το απόγευμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένοντας στην αίθουσα για τρεις ώρες.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Τεμπονέρας ζήτησε να σταματήσει η τοξικότητα και ο διχασμός. Ακόμη, επισήμανε πως το κόμμα είναι πίσω οργανωτικά, ιδεολογικά και προγραμματικά, υπογραμμίζοντας την απουσία πλάνου και σχεδιασμού. Στο πλαίσιο αυτό, εστίασε στην ανάγκη για ένα συνέδριο αυτοκριτικής, σύνθεσης και υπέρβασης άμεσα, δηλαδή τον Ιανουάριο, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι τα 13 περιφερειακά συνέδρια δεν μπορεί να υποβαθμίσουν τον προσυνεδριακό διάλογο. Για το λόγο αυτό, επανέφερε τον οδικό χάρτη που είχε προτείνει στην τελευταία συνεδρίαση, με συγκεκριμένα ορόσημα, επεξεργασίες και προτάσεις πολιτικής, ώστε το κόμμα να φύγει μπροστά, με επίκεντρο την ακρίβεια, τους μισθούς και τη στέγαση. Επιμένω στην ιδεολογική, προγραμματική και οργανωτική επανεκκίνηση, φέρεται να τόνισε ο κ. Τεμπονέρας.

Ως αντίδραση στην όξυνση της έντασης από τον κ. Κασσελάκης έρχεται και η σημερινή αποχώρηση πέντε ακόμη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα,  αιχμές για τους χειρισμούς της ηγεσίας παραιτήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα πέντε μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα”. Η παραίτησή τους έρχεται να προστεθεί στις αθρόες αποχωρήσεις μελών από την Κουμουνδούρου.

Από την Επιτροπή Δεοντολογίας παραιτήθηκαν οι Ερρίκος Βεντούρας, Σταμάτης Σακελίων, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Ελένη Σταματάκη και Κατερίνα Κύρου.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο των εξελίξεων, καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών που στη συνέχεια αποχώρησαν (Στέφανος Τζουμάκας, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Βίτσας).

Η απόφαση της Επιτροπής να παραπέμψει τις υποθέσεις για γνωμοδότηση στην Κεντρική Επιτροπή προκάλεσε την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη που ανακοίνωσε ότι θέτει τις διαγραφές των τεσσάρων μελών σε εσωκομματική δημοψήφισμα, με αποτέλεσμα την ευθεία σύγκρουσή του τόσο με την Ομπρέλα όσο και με την ομάδα Αχτσιόγλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments