Nέα της αγοράς

Ελλάδα «ψηφίζει» η JPMorgan, με κορυφαία επιλογή την Alpha Bank

Ελλάδα «ψηφίζει» η JPMorgan, με κορυφαία επιλογή την Alpha Bank

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Σύσταση «overweight» για το Χρηματιστήριο Αθηνών και για το 2024 διατηρεί η JPMorgan, με την εγχώρια αγορά να είναι αυτή που προτιμά μεταξύ των αναδυόμενων και να υπογραμμίζει ότι διαθέτει ισχυρά περιθώρια ανόδου, ενώ κορυφαία επιλογή της είναι η μετοχή της Alpha Bank.

Σύσταση «overweight» για το Χρηματιστήριο Αθηνών από την αμερικανική τράπεζα, καθώς θεωρεί ότι διαθέτει μεγάλα περιθώρια ανόδου και το 2024. Στα 2,20 ευρώ η τιμή - στόχος για την Alpha Bank.

Σύσταση «overweight» για το Χρηματιστήριο Αθηνών και για το 2024 διατηρεί η JPMorgan, με την εγχώρια αγορά να είναι αυτή που προτιμά μεταξύ των αναδυόμενων και να υπογραμμίζει ότι διαθέτει ισχυρά περιθώρια ανόδου, ενώ κορυφαία επιλογή της είναι η μετοχή της Alpha Bank.

Εξετάζοντας την περιοχή CEEMEA (Κεντρική και Ανατολή Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), η αμερικανική τράπεζα σημειώνει ότι «είμαστε και εμείς «overweight» για την Ελλάδα, δηλαδή υποτιμημένο περιουσιακό στοιχείο όπου τα κέρδη μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν τις χαμηλές προσδοκίες».

Σημειώνει ότι ο στόχος για τον δείκτη MSCI EMEA είναι περίπου με 10% ανοδικό περιθώριο, επίπεδο που θεωρείται για ακόμη ένα έτος κάτω από το κόστος ιδίων κεφαλαίων. Γι’ αυτό και η κατανομή του ενεργητικού της JP Morgan παραμένει προσεκτική μέσω της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ που συνδέονται με το δολάριο σε χαμηλή τιμή beta.

Το ΔΝΤ προβλέπει >4% CAGR του ΑΕΠ για τη Σαουδική Αραβία (εκτός πετρελαίου) έως το 2030, ενώ το Ντουμπάι συνεχίζει να διπλασιάζει τον πληθυσμό του κάθε δεκαετία. Παραμένει επίσης OW για την Ελλάδα, ενώ στον αντίποδα η Νότια Αφρική παραμένει το βασικό UW με την αρνητική της συσχέτιση της με το δολάριο, ενώ υπάρχουν αμφιβολίες ότι οι εκλογές στη χώρα το επόμενο έτος θα οδηγήσουν σε οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments