Διεθνή

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της ευρύτερης περιοχής [vid]

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της ευρύτερης περιοχής [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Επίθεση κατά του Ισραήλ και του Νετανιάχου  εξαπέλυσε από την Ντόχα όπου βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της 44ης συνόδου κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας χωρών του Κόλπου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε από την Ντόχα στη σημασία δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

Επίθεση κατά του Ισραήλ και του Νετανιάχου  εξαπέλυσε από την Ντόχα όπου βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της 44ης συνόδου κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας χωρών του Κόλπου.

Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως ο Ισραηλινός πρόεδρος θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή.

Ταγίπ Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της περιοχής

«Προτεραιότητά μας είναι η άμεση κήρυξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα. Είδαμε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στο πλαίσιο των συνόρων του 1967. Εκτιμούμε τις προσπάθειες του Κατάρ σχετικά με την ανταλλαγή κρατουμένων. Ελπίζαμε ότι αυτές οι προσπάθειες θα μετατρέπονταν σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο Νετανιάχου θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της περιοχής, προκειμένου να διασφαλίσει το πολιτικό του μέλλον. Η απώλεια της ζωής 17 χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων, κυρίως παιδιών και γυναικών, αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και έγκλημα πολέμου. Το Ισραήλ δεν πρέπει να ξεφύγει από αυτά τα εγκλήματα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

«Μέχρι σήμερα, έχουμε στείλει 12 αεροπλάνα και 2 πολιτικά πλοία γεμάτα ανθρωπιστική βοήθεια. Εξασφαλίσαμε τη μεταφορά των τραυματιών στην Τουρκία. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Η σημασία της δημιουργίας του παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με βάση τα σύνορα του 1967, φάνηκε για άλλη μια φορά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι φρικαλεότητες στη Γάζα να μετατραπούν σε περιφερειακό πόλεμο που θα συμπεριλάβει και τη Συρία. Για το σκοπό αυτό, ανακοινώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη μαζί με τις χώρες της περιοχής, ακόμα και ως εγγυητές» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments