Focus

Οι πιο δημοφιλείς playlists του Apple Music για το 2023

Οι πιο δημοφιλείς playlists του Apple Music για το 2023

Πηγή Φωτογραφίας: Drake performs in Atlanta in December 2022. PHOTO: PRINCE WILLIAMS/WIREIMAGE

Το νούμερο 1 πάντως, δε μας κάνει πια καμία εντύπωση.

To 2023 φτάνει στο τέλος του και ολοένα και περισσότερες πλατφόρμες συνοψίζουν τη χρονιά αναφορικά με τις μουσικές μας προτιμήσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε το Spotify, μετά το YouTube και τώρα, τι άλλο; Το Apple Music.

Όπως λοιπόν φαίνεται, η χρονιά αυτή είχε απ’όλα. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν οι πιο δημοφιλείς playlists το Apple Music για το 2023, στις οποίες υπάρχει ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία.

View this post on Instagram

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Taylor Swift Η Taylor Swift βρίσκεται στην κορυφή και αυτής της λίστας, αυτήν τη φορά ως καλλιτέχνης της χρονιάς στο Apple Music. Με ένα ρεκόρ 65 τραγουδιών στο Global Top 100, η Swift φαίνεται πως έχει γοητεύσει περισσότερους συνδρομητές από οποιονδήποτε άλλον καλλιτέχνη στον κόσμο σηματοδοτώντας έτσι ένα ιστορικό ορόσημο για το Apple Music. Ναι, το κορίτσι αυτό σαρώνει.

Μέσα στη χρονιά, η μεξικανική μουσική σημείωσε μεγάλη άνοδο, με τέσσερα τραγούδια να μπαίνουν στο παγκόσμιο chart συμπεριλαμβανομένου του Ella Baila Sola, από τους Peso Pluma και Eslabón Armado.

J-Pop και country Ο Morgan Wallen στις πιο δημοφιλείς playlists του Apple Music για το 2023 σηματοδότησε την ανάσταση της country με το Last Night. Αντίστοιχα, το ιαπωνικό δίδυμο YOASOBI κυριάρχησε στη λίστα με τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς, και πιο συγκεκριμένα με το アイドル (Idol) , υπογραμμίζοντας την άνοδο της J-Pop στην παγκόσμια σκηνή.

Η Rema με το Calm Down και η επιτυχία των R&B τραγουδιών, συμπεριλαμβανομένου του SOS της SZA, φαίνεται πως αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη, παγκόσμια επιρροή αυτών των μουσικών ειδών. Των afrobeats δηλαδή και φυσικά, της R&B.

Εξερεύνηση πέρα από τα συνηθισμένα Τα διαγράμματα του Apple Music για το τέλος του έτους αποκαλύπτουν επίσης πολλές εκπλήξεις, από θεματικές λίστες όπως Top Fitness Songs έως την κυριαρχία (εννοείται) του Drake ως ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα streams.

Όπως και να έχει, η μουσική δεν τελειώνει πουθενά. Οι προτιμήσεις και τα ακούσματα αλλάζουν συνεχώς, οι καλλιτέχνες πάνε και έρχονται και οι λίστες του Apple Music, σίγουρα δεν ψεύδονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments