Διεθνή

Επίσκεψη Πούτιν σήμερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Θα συζητήσει για το πετρέλαιο

Επίσκεψη Πούτιν σήμερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Θα συζητήσει για το πετρέλαιο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέπτεται σήμερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέπτεται σήμερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέπτεται σήμερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σ’ ένα από τα σπάνια ταξίδια του στο εξωτερικό, το οποίο πραγματοποιεί για συνομιλίες για το πετρέλαιο, τον ΟΠΕΚ+ και τις συγκρούσεις στη Γάζα και την Ουκρανία.

Η συνάντηση του Πούτιν με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ηγετών των χωρών που διοχετεύουν στην αγορά το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πετρελαίου, έρχεται αφού οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν μείωση παρά την υπόσχεση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και της Ρωσίας (ΟΠΕΚ+) να μειώσουν περαιτέρω την προσφορά.

Ο Πούτιν πρόκειται να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ Αλ Ναχγιάν στο Αμπού Ντάμπι και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία για την πρώτη συνάντησή του με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν από τον Οκτώβριο 2019.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα συζητήσουν την ενεργειακή συνεργασία, μεταξύ άλλων και εντός του πλαισίου του ΟΠΕΚ+, τα μέλη του οποίου διοχετεύουν στην αγορά περισσότερο από το 40% του παγκόσμιου πετρελαίου. «Ο στενός ρωσο-σαουδαραβικός συντονισμός σε αυτό το σχήμα είναι μια αξιόπιστη εγγύηση ότι θα διατηρηθεί μια σταθερή και προβλέψιμη κατάσταση στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο θα συζητήσουν επίσης για τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την κατάσταση στη Συρία και την Υεμένη και ευρύτερα ζητήματα σταθερότητας στον Κόλπο, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Ένας συνεργάτης του Κρεμλίνου δήλωσε πως θα συζητηθεί επίσης το ουκρανικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments