Πολιτική

Ερντογάν: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας που να είναι πολύ μεγάλο για να μη λυθεί

Ερντογάν: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας που να είναι πολύ μεγάλο για να μη λυθεί

Πηγή Φωτογραφίας: [365632] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΡΑΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τα κύρια σημεία των δηλώσεων του σε μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τα κύρια σημεία των δηλώσεων του σε μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας (σ.σ. Ελλάδας και Τουρκίας) που να είναι πολύ μεγάλο για να μη λυθεί», τόνισε κλείνοντας ο Ερντογάν.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Με τη Διακήρυξη των Αθηνών για τις Φιλικές Σχέσεις και την Καλή Γειτονία, επιβεβαιώσαμε στο υψηλότερο επίπεδο τη βούλησή μας να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας.

Συμφωνούμε να αυξήσουμε τον όγκο των εμπορικών μας συναλλαγών από περίπου 5 δισ. δολάρια σε 10 δισ. δολάρια.

Στις συνομιλίες μας, επισημάναμε τη σημασία των συγκοινωνιακών έργων, όπως η κατασκευή δεύτερης γέφυρας στο συνοριακό πέρασμα των Υψάλων-Κήπων.

Συζητήσαμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Χαιρετίσαμε το κλείσιμο του στρατοπέδου Λαυρίου.

Η “τουρκική” μειονότητα στην Ελλάδα και η ελληνική μειονότητα στη χώρα μας αποτελούν τα δομικά στοιχεία του ανθρώπινου και πολιτιστικού μας πλούτου.

Η αύξηση της ειρήνης και της ευημερίας των μειονοτήτων θα επηρεάσει θετικά τις σχέσεις μας.

Μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού στη βάση των πραγματικοτήτων στο νησί θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή.

Είναι ειλικρινής επιθυμία μας να επιλύσουμε τα τρέχοντα προβλήματά μας μέσω εποικοδομητικού διαλόγου, καλής γειτονίας και κοινών προσπαθειών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Είμαστε δύο γειτονικές χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα, την ίδια γεωγραφία, το ίδιο κλίμα και ακόμη και τον ίδιο πολιτισμό σε πολλούς τομείς.

Θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε μια θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας.

Θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο με τα κοινά βήματα που θα κάνουμε ως Τουρκία-Ελλάδα.

Σας λέω ειλικρινά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας που να είναι πολύ μεγάλο για να λυθεί…»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments