Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για τις παραιτήσεις στην ΕΑΔ – «Θα υπάρξουν απαντήσεις;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για τις παραιτήσεις στην ΕΑΔ – «Θα υπάρξουν απαντήσεις;»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Επιμένει στην υπόθεση των παραιτήσεων των τριών μελών του συμβουλίου διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με δήλωση της τομεάρχη Διαφάνειας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ραλλίας Χρηστίδου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επανέρχεται στο ζήτημα των παραιτήσεων στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας - Θέτει εκ νέου τρία ερωτήματα

Επιμένει στην υπόθεση των παραιτήσεων των τριών μελών του συμβουλίου διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με δήλωση της τομεάρχη Διαφάνειας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ραλλίας Χρηστίδου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μέρες είχαν παραιτηθεί ο πρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης της ΕΑΔ Μενέλαος Τσουπλάκης, ο αναπληρωτής πρόεδρος Βασίλης Κουγέας και το μέλος Ανδρέας Παπαστάμου. Σύμφωνα με πηγές της ΕΑΔ που μίλησαν στο In, ο πρώτος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, ο δεύτερος για λόγους υγείας και ο τρίτος επικαλέστηκε ασυμβίβαστο λόγω θέσης που -πλέον- κατέχει.

«Πώς συνδέεται η παραίτηση με την καταγγελία, που έχει γίνει από το 2022, για ένα στημένο μηχανισμό ανώτατων αξιωματούχων»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει τρία ερωτήματα, μετά τη σχετική επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Μεταξύ άλλων ζητεί «να εξηγηθούν οι λόγοι της παραίτησης των κ.κ. Τσουπλάκη, Κουγέα και Παπαστάμου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και σε ποιες ενέργειες (διοικητικές, πειθαρχικές, ποινικές) έχουν προβεί οι συναρμόδιοι Υπουργοί για την διερεύνηση των καταγγελιών και την αποκάλυψη του κυκλώματος;».

Παράλληλα ρωτά αν θα «υπάρξουν απαντήσεις ή θα έχουμε πάλι το έργο της αποσιώπησης, της συγκάλυψης και της συσκότισης;».

Αναλυτικά η δήλωση της Ραλλίας Χρηστίδου:

«Παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες ένας ακόμα εκλεκτός του πρωθυπουργού πρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης της ΕΑΔ Μενέλαος Τσουπλάκης, που τοποθετήθηκε παρακάμπτοντας άλλους 4 υποψηφίους στη σειρά μοριοδότησης. Μαζί του παραιτούνται από το ΔΣ ο αναπληρωτής πρόεδρος Β. Κουγέας και το μέλος Αν. Παπαστάμου.

Καθοριστικές οι «ενοχλητικές» αποκαλύψεις του Κ. Βαξεβάνη και του Documento σε βαθμό που στοχεύουν στη μεθοδική εξόντωσή του!

– Πώς συνδέεται η παραίτηση με την καταγγελία, που έχει γίνει από το 2022, για ένα στημένο μηχανισμό ανώτατων αξιωματούχων στους οποίους έχει ανατεθεί να ελέγχουν τη φοροδιαφυγή στη χώρα και το μαύρο χρήμα;

– Τι τηλέφωνα πραγματοποιούσε ο πρώην επικεφαλής σε εφοριακούς που προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του διοικητή της ΑΑΔΕ;

– Πόσο δέσμια της κυβέρνησης είναι μια κρίσιμη ανεξάρτητη αρχή που εξακολουθεί, μετά την παραίτηση του Αγ. Μπίνη(ο άλλος εκλεκτός), για σχεδόν 2 χρόνια να μην έχει διοικητή;

Για αυτό κατατέθηκε σχετική ερώτηση αρμοδιότητας του Τομέα. Διαφάνειας όπου μεταξύ άλλων ζητάμε να εξηγηθούν οι λόγοι της παραίτησης των κ.κ. Τσουπλάκη, Κουγέα και Παπαστάμου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και σε ποιες ενέργειες (διοικητικές, πειθαρχικές, ποινικές) έχουν προβεί οι συναρμόδιοι Υπουργοί για την διερεύνηση των καταγγελιών και την αποκάλυψη του κυκλώματος;

Θα υπάρξουν απαντήσεις ή θα έχουμε πάλι το έργο της αποσιώπησης, της συγκάλυψης και της συσκότισης;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments