Πολιτική

Άδωνις: Τα ΑΜΕΑ θα μπορούν και να παίρνουν τη σύνταξη αναπηρίας και να εργάζονται

Άδωνις: Τα ΑΜΕΑ θα μπορούν και να παίρνουν τη σύνταξη αναπηρίας και να εργάζονται

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI)

Ο Σ. Παπασταύρου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ευεργετικό μέτρο.

«Η αναπηρική σύνταξη δεν θα κόβεται πλέον σε έναν ανάπηρο που αποφασίζει να εργαστεί», υπογραμμίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξαίρει τη συνεισφορά και το ρόλο του κ. Σταύρου Παπασταύρου.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ζήτημα της εργασίας των ΑΜΕΑ που παίρνουν αναπηρική σύνταξη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επισημαίνει πως, στο υπουργείο, «είχαμε θέσει στη δημόσια διαβούλευση έναν κανόνα που έβαζε ορισμένα εισοδηματικά όρια. Μετά από μεγάλη συζήτηση με τον κύριο Βαρδακαστάνη της ΕΣΑΜΕΑ, αφαιρέσαμε τον κανόνα και με τη συμμετοχή του Σταύρου Παπασταύρου προχωρήσαμε περισσότερο».

«Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι ο υπεύθυνος για τη συνολική πολιτική για τα ΑΜΕΑ», συνεχίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, που προσθέτει πως «είναι ένα πρόσωπο που έχει δεχθεί πολύ άδικη κριτική. Ήταν σε όλες τις συνεδριάσεις με την τρόικα και έριχνε το «ξύλο του αιώνα» με τον Τόμσεν. Ο πιο σκληρός διαπραγματευτής ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου. Και αυτός ο άνθρωπος, που «έπαιζε ξύλο» για την Ελλάδα, πήγαν οι Συριζαίοι να τον κλείσουν στη φυλακή με ψεύτικες κατηγορίες. Επί έξι χρόνια δεχόταν λίβελλους, πρωτοσέλιδα και συκοφαντίες. Το αποτέλεσμα είναι ότι δικαιώθηκε σε όλα ο Παπασταύρου. Αθωώθηκε σε όλα ο Παπασταύρου. Κανονικά, το ελληνικό κράτος έπρεπε να του έχει δώσει και αποζημίωση για όσα τράβηξε και υπέφερε. Κι αφού αθωώθηκε από όλες τις ψευδείς καταγγελίες, έχει ξαναπάρει μια θέση ευθύνης και έχει αναλάβει την πολιτική για τα ΑΜΕΑ και είναι ενθουσιασμένος με την πολιτική μας.

«Οι δικαιούχοι σύνταξης αναπηρίας θα μπορούν να εργάζονται και δε θα χάνουν τη σύνταξη, δε θα μπαίνει το εισοδηματικό όριο του ΙΚΑ και δεν θα πληρώνουν το 10%.», καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments