People

Ράιαν Ο’Νιλ: Ο εμβληματικός πρωταγωνιστής του Love Story έφυγε ειρηνικά

Ράιαν Ο’Νιλ: Ο εμβληματικός πρωταγωνιστής του Love Story έφυγε ειρηνικά

Πηγή Φωτογραφίας: People.com

Είχε διαγνωστεί με λευχαιμία.

Ο Ράιαν Ο’Νιλ ο εμβληματικός ηθοποιός που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του στο ρομαντικό Love Story του 1970 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Ο γιος του Πάτρικ Ο’Νιλ έγραψε στο Instagram ότι ο πατέρας του έφυγε ειρηνικά την Παρασκευή στις 8 Δεκεμβρίου αποκαλώντας τον «θρύλο του Χόλιγουντ». Αν και δεν διευκρινίστηκε η αιτία, ο Ο’Νιλ είχε αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας για δεκαετίες, από τη διάγνωση λευχαιμίας το 2001 και τον καρκίνο του προστάτη σταδίου 4 το 2012.

Ο Ράιαν Ο’Νιλ (πλήρες όνομα: Τσαρλς Πάτρικ Ράιαν Ο’Νιλ) γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1941. Εκπαιδεύτηκε ως ερασιτέχνης πυγμάχος πριν ξεκινήσει την καριέρα του στην υποκριτική το 1960.

Το 1964, πήρε τον ρόλο του Ρόντνεϊ Χάρινγκτον στη βραδινή σαπουνόπερα του ABC Πέυτον Πλέις. Η σειρά έγινες αμέσως επιτυχία και απογείωσε την καριέρα του Ο’Νιλ.

Στη συνέχεια, ο Ο’Νιλ έκανε επιτυχία σε ταινίες, με κυριότερη την Ιστορία αγάπης (Love Story, 1970), για την οποία έλαβε υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού, Μια τρελή τρελή καταδίωξη (1972) και Χάρτινο φεγγάρι (Paper Moon, 1973) του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, Μπάρι Λίντον του Στάνλεϊ Κιούμπρικ (1975), Η γέφυρα του Άρνεμ (A Bridge Too Far) του Ρίτσαρντ Ατένμπορο (1977) και Ντράιβερ, ο ασύλληπτος οδηγός (The Driver) του Γουόλτερ Χιλ (1978). Από το 2005 έως το 2017, είχε έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο στη σειρά του Fox Bones ως Μαξ.

Ο Ο’Νιλ παντρεύτηκε την πρώτη του γυναίκα, την ηθοποιό Τζοάνα Μουρ, το 1963. Απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, πριν χωρίσουν το 1966. Η Μουρ έχασε τελικά την επιμέλεια των παιδιών τους από την Ο’Νιλ ως αποτέλεσμα του αλκοολισμού της και της κατάχρησης ναρκωτικών.

Ο δεύτερος γάμος του ήταν με την ηθοποιό Λι Τέιλορ-Γιανγκ, με την οποία απέκτησε έναν γιο. Παρέμειναν φίλοι μετά το διαζύγιό τους το 1973.

Στη συνέχεια, ανέπτυξε μια ταραχώδη σχέση με την πανέμορφη ηθοποιό Φάρα Φόσετ («Αγγελοι του Τσάρλι») η οποία κράτησε τρεις δεκαετίες, μέχρι τον θάνατο της Φόσετ το 2009 από καρκίνο. Ο ίδιος είχε πει ότι δυσκολευόταν να δει έκτοτε το «Love Story». «Με ενοχλεί, πραγματικά», είχε πει το 2011 σε συνέντευξή του. «Εχασα τη Φάρα Φόσετ από καρκίνο. Και αναρωτιέμαι γιατί ήρθαν έτσι τα πράγματα. Ηταν μια μεγάλη υπόθεση, μια τέτοια επιτυχία. Αλλά στην αληθινή ζωή ήταν ακριβώς το αντίθετο, μια τραγωδία». Η σχέση του με τη Φόσετ τον κυνήγησε και αλλιώς: Ο Ο’ Νιλ είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας διαμάχης που αφορούσε ένα πορτρέτο της Φάρα Φόσετ με την υπογραφή του Αντι Γουόρχολ, το οποίο διεκδικούσε το πανεπιστήμιο του Τέξας. Έπειτα από δικαστική μάχη, δικαστήριο της Καλιφόρνιας αναγνώρισε το 2013 πως ήταν αυτός ο ιδιοκτήτης.

Ο ηθοποιός είχε προηγουμένως και άλλα ζητήματα με τη Δικαιοσύνη. Το 2009 είχε καταδικασθεί να παρακολουθήσει για 18 μήνες πρόγραμμα αποτοξίνωσης, αφού η αστυνομία τον συνέλαβε μαζί με τον γιο του, τον Ρέντμοντ και βρήκε μεθαμφεταμίνη στην κατοικία τους στο Μαλιμπού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments