Ελλάδα

«Έχουμε καταλήξει στα αίτια θανάτου» του σκύλου Όλιβερ – Θα «καθαρίσει» το όνομα της Αράχωβας

«Έχουμε καταλήξει στα αίτια θανάτου» του σκύλου Όλιβερ – Θα «καθαρίσει» το όνομα της Αράχωβας

Πηγή Φωτογραφίας: in.gr, Ανακοινώσεις εντός της ημέρας για την υπόθεση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κώστα Κατσαφάδο

Ανακοινώσεις εντός της ημέρας για την υπόθεση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κώστα Κατσαφάδο

Στην υπόθεση του Όλιβερ, ενός σκύλου ράτσας Χάσκι, στην Αράχωβα και τις μέχρι τώρα εξελίξεις από τις έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών, που έχει καταφθάσει στην περιοχή για να διερευνήσει τι προκάλεσε τον θάνατό του, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, με αφορμή πληροφορίες για ανατροπή στις αρχικές εκτιμήσεις για κακοποίηση από άνθρωπο.

«Έχουν ήδη ανέβει (σ.σ. στην Αράχωβα) εδώ και αρκετές μέρες ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και του Εγκληματολογικού. Έχουν πάρει μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους περίοικους, έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό και εντός της ημέρας, το πολύ και αύριο, θα υπάρχουν ανακοινώσεις γύρω από αυτή την υπόθεση» είπε στην εκπομπή «Newsroom» του EΡΤNEWS ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Και όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά, «εξετάζονται ενδελεχώς (σ.σ. τα βίντεο και οι πληροφορίες) και έχουμε καταλήξει στο ποια είναι η αιτία, όπου έχασε τη ζωή του ο συγκεκριμένος σκύλος». Ακόμα είπε ότι οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας πολύ σύντομα θα σας κάνουν ανακοίνωση.

Θα «καθαρίσει» το όνομα της Αράχωβας

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα «καθαρίσει» το όνομα της Αράχωβας, που βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω καταγγελιών για προσπάθεια απόκρυψης του ενόχου, ο κ. Κατσαφάδος είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι θα καθαρίσει».

Να σημειωθεί ότι κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη και την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος του για τον άγριο βασανισμό του σκύλου, ο οποίος δεν κατάφερε τελικά να επιζήσει, στην Αράχωβα, είχε ζητήσει στις 4 Δεκεμβρίου με παραγγελία της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασούρας, που έχει την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών για την προστασία των ζώων.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Λειβαδιάς, όπου υπάγεται η Αράχωβα, προκειμένου να την ενημερώσει άμεσα για την εξέλιξη και τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ο σκύλος ράτσας Χάσκι, σύμφωνα με τη μαρτυρία της πρώτης κτηνιάτρου που τον εξέτασε φέρεται να κακοποιήθηκε με απίστευτη βαναυσότητα και να βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο, όταν βγήκε από την αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη του. Ο άτυχος Όλιβερ κατόρθωσε να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι, αλλά δυστυχώς ήταν πια αργά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments