Ελλάδα

PISA: Χάσμα μεταξύ των μαθητών ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων στην Ελλάδα

PISA: Χάσμα μεταξύ των μαθητών ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Με τον αγιασμό ξεκίνησε σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας η νέα σχολική χρονιά. Στιγμιότυπα από το 2ο Δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 *ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ* (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Χάσμα ανάμεσα στις επιδόσεις των μαθητών των δημοσίων σχολείων, σε σύγκριση με τους μαθητές των ιδιωτικών στην Ελλάδα

Χάσμα ανάμεσα στις επιδόσεις των μαθητών των δημοσίων σχολείων, σε σύγκριση με τους μαθητές των ιδιωτικών στην Ελλάδα συμπεραίνεται από τον τελευταίο διαγωνισμό PISA που οργάνωσε ο ΟΟΣΑ το 2022.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει, οι μαθητές των δημόσιων σχολείων αντιμετωπίζουν με περισσότερη χαλαρότητα τον διαγωνισμό, σε αντίθεση με τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων.

Σχετικά με επιδόσεις των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων, είναι πολύ καλύτερες, όχι μόνο σε σύγκριση με τους μαθητές των δημοσίων σχολείων στην Ελλάδα, αλλά και σε σχέση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Οι μαθητές των ελληνικών ιδιωτικών σχολείων πέτυχαν σε όλα υψηλότερες βαθμολογίες από τον μέσο όρο των ιδιωτικών σχολείων του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Χαράλαμπο Κυραϊλίδη, οι διαχρονικά υψηλότερες επιδόσεις των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων στο πρόγραμμα PISA δεν είναι συμπτωματικές. «Τα ιδιωτικά σχολεία, εξαιτίας του πολύπλευρου εκπαιδευτικού προγράμματος, της καινοτομίας, του πειραματισμού, της παιδαγωγικής αυτονομίας, μπορούν να αμβλύνουν μεγάλο μέρος από τις παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Οι επιδόσεις των μαθητών των ελληνικών ιδιωτικών σχολείων (ακόμα και μετά την αφαίρεση της επίδρασης του κοινωνικο-οικονομικού υποβάθρου) είναι για ακόμα μια φορά πολύ καλύτερες από του μέσου όρου.

Στα τρία βασικά πεδία (γλωσσικές, μαθηματικές και επιστημονικές δεξιότητες), ενώ ο μέσος όρος τόσο του γενικού πληθυσμού των Ελλήνων μαθητών όσο και των μαθητών δημοσίων σχολείων είναι χαμηλότερος από τους αντίστοιχους μέσους όρους του ΟΟΣΑ, οι μαθητές των ελληνικών ιδιωτικών σχολείων πέτυχαν σε όλα υψηλότερες βαθμολογίες από το μέσο όρο των ιδιωτικών σχολείων του ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα:

pisa

Μάλιστα, οι διαφορές στις επιδόσεις των μαθητών ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων είναι από τις μεγαλύτερες στις χώρες-μέλη του οργανισμού (3η θέση στις διαφορές στις γλωσσικές δεξιότητες, 1η μαθηματικές δεξιότητες και 3η στις Επιστήμες).

pisa2

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments