EDITOR'S PICK

Εμπνευσμένη από έναν θρυλικό οδηγό της F1: Αυτή είναι η καρέκλα γραφείου που κοστίζει 33.000 ευρώ

Εμπνευσμένη από έναν θρυλικό οδηγό της F1: Αυτή είναι η καρέκλα γραφείου που κοστίζει 33.000 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Γνωστός για την αδιαπραγμάτευτη συγκέντρωση και την ατρόμητη αποφασιστικότητά του στην πίστα, ο Senna διέθετε επίσης μια αλλόκοτη, σχεδόν τηλεπαθητική σύνδεση με το μηχανοκίνητό του.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος των αγώνων Ayrton Senna άφησε μια ανεξίτηλη κληρονομιά μέσα σε μια σχετικά σύντομη καριέρα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η οποία διήρκεσε 10 χρόνια και έληξε με το μοιραίο ατύχημά του στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο το 1994.

Γνωστός για την αδιαπραγμάτευτη συγκέντρωση και την ατρόμητη αποφασιστικότητά του στην πίστα, ο Senna διέθετε επίσης μια αλλόκοτη, σχεδόν τηλεπαθητική σύνδεση με το μηχανοκίνητό του.

Η ικανότητά του και το ταλέντο του στην οδήγηση, του χάρισαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 τρεις φορές, το 1988, το 1990 και το 1991. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κέρδισε 41 αγώνες γκραν πρι και πήρε 65 φορές την pole position. Με το ίδιο ασυμβίβαστο πνεύμα, η βραζιλιάνικη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Embraer Executive Jets δημιούργησε το Senna Cockpit, μια καρέκλα γραφείου υψηλής τεχνολογίας εμπνευσμένη από τον πιλότο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το πρότζεκτ πήρε πάνω από δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και αποτελεί μια συνεργασία ανάμεσα σε τρεις μεγάλες εταιρείες, της Senna Brands, της Embraer Executive Jets και της Metalcrafters Transparencies and Composites, Inc. (MTCcorp).

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό θα παραχθούν μόνο 22 τέτοιες καρέκλες, με τον αριθμό αυτόν να συμβολικός καθώς στις 22 Ιουνίου 1986 σημειώθηκε η πρώτη νίκη του Senna σε Grand Prix.

Η καρέκλα του Senna ζυγίζει συνολικά 80 κιλά και φαίνεται λες και αψηφά τη βαρύτητα, αφού μπορεί να κινείται κανείς από πλευρά σε πλευρά ή να περιστρέφεται 360 μοίρες, σαν να αιωρείται. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε έναν μηχανισμό παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται για τα καθίσματα του αεροσκάφους Embraer Phenom 300E.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments