Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ο πατριωτισμός πρώτιστη αξία

Θεοδωρικάκος: Ο πατριωτισμός πρώτιστη αξία

Πηγή Φωτογραφίας: [362663] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ο γνήσιος και υπεύθυνος πατριωτισμός καθοδηγεί την κυβέρνηση στο χειρισμό των αλλεπάλληλων διεθνών κρίσεων των τελευταίων ετών και χάρη σε αυτή την επιλογή η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και βιώσιμης ανάπτυξης

Ο γνήσιος και υπεύθυνος πατριωτισμός καθοδηγεί την κυβέρνηση στο χειρισμό των αλλεπάλληλων διεθνών κρίσεων των τελευταίων ετών και χάρη σε αυτή την επιλογή η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και βιώσιμης ανάπτυξης, τόνισε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής –στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024- ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Αν θέλει να δει κανείς τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον δρόμο που ακολουθεί η χώρα, θα έλεγα ότι δίπλα στην ικανότητα διαχείρισης κρίσεων που κατέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, είναι και η σταθερή, στην πυξίδα της παράταξης, κατεύθυνση προς επιλογές που διέπονται από γνήσιο και υπεύθυνο πατριωτισμό, αλληλεγγύη και σεβασμό προς την πρώτιστη αξία της ανθρώπινης ζωής» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στη φύλαξη των συνόρων έναντι της ασύμμετρης απειλής των παράνομων μεταναστευτικών ροών, στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού –όπου η κυβέρνηση προέταξε την αξία της ανθρώπινης ζωής- την πολιτική προστασίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές, τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής με μέτρα κατά της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους, την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε δύο ειδικές αναφορές: στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού -εθνική υπόθεση που η κυβέρνηση ολοκλήρωσε σε τρεις φάσεις, από τον πρώτο νόμο του 2019 μέχρι και την πρόσφατη παρέμβαση για την επιστολική ψήφο- και το δημογραφικό.

«Δεν έχουμε κανένα μέλλον χωρίς την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Οι αριθμοί είναι δραματικοί τα τελευταία χρόνια.

Έχουμε συνεχή μείωση των γεννήσεων.

Την τριετία ΄21 – ΄23 οι θάνατοι ξεπερνούν τις γεννήσεις κατά 182 χιλιάδες! Μιλάμε για πρωτοφανή συρρίκνωση του πληθυσμού μας. Πολύ χειρότερη από πόλεμο!» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των πολιτών για την αύξηση των γεννήσεων.

«Μαζί με τις κατάλληλες οικονομικές συνθήκες, χρειάζονται και οι αξίες της ζωής. Η Ελλάδα αξίζει και μπορεί! Υπερψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα για όλους τους Έλληνες στη νέα χρονιά!» ολοκλήρωσε την ομιλία του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments