Ελλάδα

Έκαναν έξωση σε ανάπηρη μητέρα & γιο με αναπηρία – «ΜΑΤατζήδες μας χτύπησαν για να μας βγάλουν απ’ το σπίτι»

Έκαναν έξωση σε ανάπηρη μητέρα & γιο με αναπηρία – «ΜΑΤατζήδες μας χτύπησαν για να μας βγάλουν απ’ το σπίτι»

Πηγή Φωτογραφίας: diaforetiko.gr

Έξωση στα Πετράλωνα: Συγκλονίζει η κόρη της οικογένειας που βρέθηκε στο δρόμο

Τραγικές στιγμές περιγράφει στο OPEΝ η κόρη της ηλικιωμένης, στην οποία έγινε έξωση χθες το μεσημέρι 19.12.2023 από το σπίτι που ζούσε με τον ανάπηρο γιο της, στα Πετράλωνα, παρουσία των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί, όπως καταγγέλλει η γυναίκα, χτύπησαν την ίδια και άλλους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί, ενώ έβγαλαν με τη βία την μητέρα και τον αδερφό της.

Όπως διηγήθηκε η γυναίκα που φιλοξενεί την οικογένειά της καθώς δεν έχουν πού αλλού να μείνουν: «Κλείσανε όλο το τετράγωνο, διμοιρίες ΜΑΤ, δεν μας αφήνανε να περάσουμε. Τους λέω ”εγώ εδώ μένω, πρέπει να πάω σπίτι μου”. Ήρθα, συντονιστήκαμε, ήρθε κόσμος, έγινε ένα παντζουρλισμός, φέρανε ένα φορτηγό και κατεβάσανε όλα τα πράγματα από το σπίτι μου κάτω. Ότι προλάβαμε να μαζέψουμε, με κλωτσομπουνίδια από τα ΜΑΤ. Μας χτυπήσανε. Και όχι μόνο εμένα, και τα παιδιά που είχαν έρθει. Η μητέρα μου βγήκε από το παράθυρο και φώναζε ”βοήθεια, με βγάζουν από το σπίτι μου” και την άρπαξε ένα ΜΑΤατζή. Της πέταξε την μαγκούρα για να μην κρατιέται, και την πέταξε έξω από το σπίτι και βγάλανε σηκωτό τον αδερφό μου που έχει κινητικά προβλήματα».

Η μητέρα και ο γιος της που είναι άτομα με αναπηρία, ζητούν να δοθεί παράταση μέχρι την εκδίκαση των αιτημάτων τους, με στόχο να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός της κατοικίας. Το σπίτι τους βγήκε σε πλειστηριασμό τον Μάιο του 2022 έναντι 86.000 ευρώ για μη εξυπηρετούμενο δάνειο με την καταχρηστική ρήτρα ελβετικού φράγκου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments