Πολιτική

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Τα επόμενα βήματα του Μαξίμου

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Τα επόμενα βήματα του Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Τι πρόκειται να συμβεί με το επίμαχο νομοσχέδιο.

Τα μηνύματα της Κυβέρνησης για επιτάχυνση του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων εκφράζονται μέσα από δημόσιες διαβουλεύσεις και την ψήφιση βασικών νομοθετημάτων τον Ιανουάριο, με τη βασική αναφορά ότι “το πολιτικό κόστος δεν πρέπει να σταθμίζεται πριν από συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις” να διαπερνά τις “γαλάζιες” δημόσιες δηλώσεις, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται για το ορόσημο των ευρωεκλογών.

Οι προετοιμασίες για την ευρωκάλπη βρίσκονται σε εξέλιξη. Εκτός από τις εξελίξεις που αφορούν την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, την ίδρυση μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και τις αλλαγές στη δικαιοσύνη, η συζήτηση εντός και εκτός Ν.Δ. κορυφώνεται με ένα ακόμη σχέδιο νόμου. Αυτό αφορά τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου και φαίνεται να μπαίνει σε καθεστώς ανακοίνωσης, με τα κυβερνητικά στελέχη να αρνούνται να πουν (τουλάχιστον προς το παρόν) πότε ακριβώς θα ανακοινωθούν οι διατάξεις της μεταρρύθμισης αυτής. Με άλλα λόγια, αν οι διατάξεις θα εγκριθούν από την Ολομέλεια πριν ή μετά την ψηφοφορία για τις εκλογές εκπροσώπησης στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

“Το μόνο που ζυγίζουμε είναι το όφελος των πολιτών”, είναι η σταθερή επισήμανση των “γαλάζιων”, που σχετίζεται με την περαιτέρω διεύρυνση των ρυθμών της μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Όσον αφορά, τώρα, το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, οι αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης είναι πολλαπλές. Και όχι μόνο. Στις έρευνες κοινής γνώμης που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι στις απόψεις τους, ενώ…στο προσκήνιο βρίσκονται (σχεδόν σε καθημερινή βάση) οι αντιδράσεις της Εκκλησίας. “Προφανώς ακούμε με πολύ μεγάλο σεβασμό τις απόψεις όλων και τις απόψεις της Εκκλησίας, πάντα τη συντριπτική πλειοψηφία των απόψεων που βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Γιατί νομίζω, η Εκκλησία, η θρησκεία μας, όσα πιστεύουμε έχουν πρώτα διδάξει την αγάπη, το “αγαπάτε αλλήλους”. Κυρίως σε αυτό το πνεύμα πρέπει να κινούμαστε όλοι. Χωρίς να είμαι εγώ αυτός που θα κάνει υποδείξεις στον οποιοδήποτε…Με όλο τον σεβασμό στην Εκκλησία, υπάρχει η Νομοθετική, η Εκτελεστική και η Δικαστική εξουσία στη χώρα με διακριτούς ρόλους. Και με βάση το πρόγραμμά της η Εκτελεστική εξουσία -εν προκειμένω ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει μία συγκεκριμένη νομοθέτηση μέσα στην τετραετία- προχωράμε για το συμφέρον της κοινωνίας. Και καμιά φορά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ρυθμίζονται, αποκαθίστανται κάποιες αδικίες για κάποιους ανθρώπους χωρίς απαραιτήτως αυτό να σημαίνει ότι μετράμε, ζυγίζουμε δημοσκοπικά κάθε μεταρρύθμιση. Αλίμονο αν πρέπει να διορθωθεί μια αδικία, αν πρέπει να λυθεί μια εκκρεμότητα και να μην το κάνει αυτό μία κυβέρνηση, γιατί μπορεί να βλέπει μία δημοσκόπηση σε ένα συγκεκριμένο θέμα”, σημείωσε, σε συνέντευξή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Προς το παρόν, τα κυβερνητικά στελέχη συνιστούν υπομονή, όχι μόνο σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα του νομοσχεδίου (πληροφορίες ότι η διαδικασία θα επιταχυνθεί), αλλά και με τις διατάξεις που θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο. Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: “Υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση για το τι θα φέρουμε και τι δεν θα φέρουμε. Ας δούμε πρώτα τι θα γίνει με το κείμενο της κυβέρνησης, γιατί δεν είναι ένα πολύ απλό θέμα, αλλά ένα σύνθετο θέμα με πολλές επιμέρους πτυχές”, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή παρακολουθεί όχι μόνο τη δυναμική της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, αλλά και τις αντιδράσεις που πιθανώς θα προκαλέσει, εντός και εκτός της κυβερνώσας, κεντροδεξιάς παράταξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments