Διεθνή

Κατηγορηματικά διέψευσε ο Τόνι Μπλερ τις συζητήσεις στο Ισραήλ για τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα

Κατηγορηματικά διέψευσε ο Τόνι Μπλερ τις συζητήσεις στο Ισραήλ για τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: Former British Prime Minister Tony Blair. Photo by: REUTERS / Mike Blake

Το ίδρυμα του Τόνι Μπλερ, Tony Blair Institute for Global Change, χαρακτήρισε «ψέματα» τους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι δημοσιεύθηκαν «χωρίς καμία επαφή με τον Τόνι Μπλερ και την ομάδα του».

Κατηγορηματικά διέψευσε ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ, τις αναφορές που τον εμφάνιζαν να είχε συζητήσεις στο Ισραήλ σχετικά με τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα.

Κατά το Channel 12 του Ισραήλ, ο Τόνι Μπλερ, που αποχώρησε από την πρωθυπουργία το 2007 και ο οποίος ήταν στη συνέχεια απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή με αποστολή την εγκαθίδρυση παλαιστινιακών θεσμών, βρισκόταν στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έίχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Μπένι Γκαντς, μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, σχετικά με έναν ρόλο διαμεσολαβητή μετά τον πόλεμο με τη Χαμάς. Κατά το ισραηλινό δίκτυο, θα μπορούσε επιπλέον να έχει ρόλο ενδιάμεσου με μετριοπαθή αραβικά κράτη για μια «εθελοντική επανεγκατάσταση» των κατοίκων της Γάζας.

Το ίδρυμα του Τόνι Μπλερ, Tony Blair Institute for Global Change, χαρακτήρισε «ψέματα» τους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι δημοσιεύθηκαν «χωρίς καμία επαφή με τον Τόνι Μπλερ και την ομάδα του». «Καμία συζήτηση αυτού του τύπου δεν έλαβε χώρα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο Τόνι Μπλερ δεν είχε μια τέτοια συζήτηση, καθώς η ιδέα είναι λανθασμένη επί της αρχής. Οι κάτοικοι της Γάζας θα πρέπει να μπορούν να παραμείνουν και να ζήσουν στη Γάζα».

Η παλαιστινιακή προεδρία απέρριψε «κάθε ύποπτη προσπάθεια» να διοριστεί ο Μπλερ «ή κάθε άλλο πρόσωπο για να επιφορτιστεί με τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα», καταγγέλλοντας μια «καταδικαστέα ενέργεια». «Απαιτούμε από τη βρετανική κυβέρνηση να μην επιτρέψει παρέμβαση στην τύχη και στο μέλλον του παλαιστινιακού λαού», πρόσθεσε η προεδρία, προειδοποιώντας πως «ο Τόνι Μπλερ δεν είναι καλοδεχούμενος στα Παλαιστινιακά Εδάφη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments