Διεθνή

Διεθνής ανησυχία μετά τη δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς – Το Ισραήλ αναμένει αντίποινα

Διεθνής ανησυχία μετά τη δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς – Το Ισραήλ αναμένει αντίποινα

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot @mahamyahya, Διεθνή ανησυχία προκαλεί ο θάνατος του υπαρχηγού του πολιτικού βραχίονα της Χαμάς Σαλέχ αλ-Αρούρι στον Λίβανο.

Διεθνή ανησυχία προκαλεί ο θάνατος του υπαρχηγού του πολιτικού βραχίονα της Χαμάς Σαλέχ αλ-Αρούρι στον Λίβανο.

Το Ισραήλ αναμένει απάντηση στη δολοφονία του ανώτατου στελέχους της Χαμάς σύμφωνα με δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ενημέρωσης. Το θάνατο του αλ-Αρούρι επιβεβαίωσε η ίδια η Χαμάς, ενώ Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι ο Ισραηλινός Στρατός σκότωσε τον αλ-Αρούρι. H Τεχεράνη προειδοποίησε ότι η δολοφονία του υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Χαμάς θα πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την αντίσταση κατά του Ισραήλ.   Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla και το Channel 13 αναφέρουν ότι το Ισραήλ αναμένει αντίποινα, συμπεριλαμβανομένης πιθανής εκτόξευσης ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς στα ισραηλινά εδάφη. 

Ο Νασράλα είχε προειδοποιήσει την Ιερουσαλήμ

Στο πλαίσιο της φερόμενης δολοφονίας του αλ-Αρούρι από το Ισραήλ στον Λίβανο νωρίτερα σήμερα Τρίτη το απόγευμα, επανήλθε στην επιφάνεια ένα απόσπασμα από μια ομιλία του Αυγούστου που έδωσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

«Οποιαδήποτε δολοφονία σε λιβανικό έδαφος εναντίον Λιβανέζου Σύρου, Ιρανού ή Παλαιστινίου θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστική απάντηση. Δεν θα το ανεχτούμε αυτό και δεν θα επιτρέψουμε στον Λίβανο να γίνει ένα νέο πεδίο δολοφονίας για το Ισραήλ» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Μάλιστα, ο Νασράλα έχει προγραμματιστεί να δώσει μια ομιλία στη λιβανική δημόσια τηλεόραση αύριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments